Pelicans julkaisi läjän pelaajasopimuksia – uusina tulijoina neljä talenttia muista suomalaisseuroista

Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen tulevat Lahteen Jukureista, Otto Kivenmäki Ässistä ja Konsta Hirvonen Jokereiden organisaatiosta.

Mikko Kokkonen (kesk.) ja Henri Nikkanen (maalin takana) vaihtavat ensi kaudeksi Jukureista Pelicansiin. Vesa Vuorela
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Pelicans käynnisti torstaipäivän julkistamalla nipun uusia pelaajasopimuksia. Joukossa on viisi jatkosopimusta nykyisille pelaajille sekä neljä uutta hankintaa.

Uudet tulijat ovat kaikki noin parikymppisiä pelaajia, ja kaikkien sopimukset ovat kaksivuotisia. Puolustaja Mikko Kokkonen, 20, ja keskushyökkääjä Henri Nikkanen, 19, saapuvat Lahteen Mikkelin Jukureista. Otto Kivenmäki, 21, tulee Ässisstä ja Konsta Hirvonen, 20, Jokereiden organisaatiosta. Myös Kivenmäki ja Hirvonen ovat keskushyökkääjiä.

Pelicansin tuore pakkihankinta lähtee kevääksi Torontoon

Hankinnoista kaikilla on pitkä tausta nuorisomaajoukkueissa. Vahvimmin Leijona-polkua on tallannut Kokkonen, joka on pelannut kahdet alle 18-vuotiaiden ja kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Hän on Toronto Maple Leafsin kolmoskierroksen NHL-varaus.

– Täysverinen Liiga-peluri, jolla on selkeät kehitysvuodet edessään matkalla kohti NHL-unelmaa. Peruspuolustaja, joka on erittäin tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Selkeät merkit, että on tuleva maajoukkue- ja NHL-puolustaja. Nikkasen tavoin useat muut seurat olivat hänen perässään, joten hienoa, että saimme hänet Lahteen, päävalmentaja Tommi Niemelä iloitsi Pelicansin tiedotteessa.

Nelikosta tuntemattomimpana voi pitää Hirvosta, joka on pelannut aikuisten tasolla toistaiseksi pääasiassa Mestistä. Hänellä on tilillään hajaotteluita Liigassa Jukureista ja KHL:ssä Jokereista.

– Hirvonen on fysiikkaihme ja käsittämätön harjoittelija. Hän on tehnyt U17-maajoukkueen leuanvetoennätyksen, joka oli muistaakseni 51 puhdasta leukaa. Tulee olemaan iso potentiaalinen jätkä lyömään läpi Liigassa, Niemelä kertoi.

Jatkosopimuksiin nimensä kirjoittivat maalivahti Jasper Patrikainen (sopimus ulottuu vuoteen 2023) sekä hyökkääjät Sakke Hämäläinen (2022), Aleks Haatanen (2022), Elias Vilén (2023) ja Juuso Jämsen (2023). Pelicansilla on kasassa 18 pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Pelicans-molarin huima rankkaritilasto herättää huomiota, ja lukemat ovat yllättäneet myös valmentajan ja pelaajan itsensä – "Aiemmin urallaan hän on kokenut ne tilanteet haastaviksi"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut