Mikael Hoikkalan kommentti: Pelicans näytti olevan parin päivän päässä kesälomasta, mutta nyt se on kolmen voiton päässä mitalipeleistä

Pelicans-kippari Hannes Björninen oli jälleen rautaa ratkaisuhetkillä. Vesa Vuorela
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Runkosarja on ohi ja on rehellisen välintilinpäätöksen aika. Kun Liigan kausi oli viime syksynä alkamassa, ennustin Pelicansia lopputaulukon sijalle 12. Puolustuksekseni voin sanoa, että samoille hujakoille veikkasivat kutakuinkin kaikki muutkin rankingien tekijät.

Vaikka olisin silloin tiennyt, että Ryan Lasch pysyy Lahdessa tammikuun loppuun asti, en olisi arvannut, että Pelicans taistelee nelospaikasta runkosarjan päätöskierroksella.

Kokonaisodotukset on siis ylitetty. Viimeinen peli kuitenkin ratkaisee, millainen maku kaudesta jää.

Tiistain Jukurit-ottelusta maku kolmannen erän puoliväliin asti äärimmäisen tympeä. Sarjan kellarikerrokseen kuuluva vastustaja piti Pelicansin nollilla täysin ansaitusti.

Tarvittiin alivoimaosuma, rehellinen räkämaali ja ratkaisu sietämättömän jännittävästä rankkarikisasta ennen kuin lahtelaisilta pääsi iso ulospuhallus ja vapautuneet voitontuuletukset.

Hiuskarvan varassa oli, ettei Pelicans olisi joutunut niin sanotulle säälikierrokselle. Lepoaikaa yksi päivä, sitten matsit peräkkäisinä päivinä – ja häviäjä kesälomalle. Kyllä olisi ollut karsea päätös monin tavoin positiivissävyiselle kaudelle.

Oman mausteensa runkosarjan päätöskierrokseen toi täysin ainutlaatuinen asetelma sarjataulukossa. Keskikastin uskomaton tasaisuus ja pistekeskiarvojen mutkistama taulukko tarkoittivat sitä, että Pelicansin taisteli sijoista 4–9.

Kuulostaa kaukaa haetulta teoreettiselta pyörittelyltä, mutta sitä se ei ollut: viimeisen kierroksen tulokset menivät juuri niin sopivasti ristiin, että suoralla tappiolla Pelicans olisi todella ollut yhdeksäs ja suoralla voitolla neljäs.

Kahden pisteen voitto oli sopiva välitulos. Kuutossijalla Pelicans ansaitsi itselleen lähes viikon levon ja ennen kaikkea työrauhaa.

Heitetään kuitenkin vähän painetta ja sanotaan tämä ääneen: Pelicans on vain kolmen voiton päässä mitalipeleistä. Siinä hiukan mielen kiihoketta niin pelaajille kuin yleisölle.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut