Joona Huttulan tehoerä johdatti Kärpät voittokantaan – ”Olisi ekstra tärkeää saada muutaman päivän huili ennen pudotuspelejä”

Huttulan läpimurtokausi liigakaukaloihin oli vuosi sitten, ja nyt lento on parantunut entisestään. Lehtiuva / Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Joona Huttula kuuluu Oulun Kärppien peruspuolustajiin, joka on harvemmin otsikoissa jääkiekkoliigassa, mutta lauantain JYP-voitossa oli hänen aikansa loistaa myös tehojen puolesta.

Kärpät myllytti avauserään luvut 4–0, ja liukkaasti liikkuva Huttula keräsi tililleen kolme kakkossyöttöä.

– Pistin helppoa ykkössyöttöä kavereille, ja he onnistuivat tekemään maalit. En minä siinä mitään urotekoja tehnyt, 24-vuotias Huttula vähätteli.

Huttulan läpimurtokausi liigakaukaloihin oli vuosi sitten, ja nyt lento on parantunut entisestään. Mikään pisteässä hän ei kuitenkaan ole, sillä kauden 47 ensimmäistä peliä tuottivat tehot 2+2.

Kärpät voitti pelin lopulta 4–1. Kolme pistettä nostivat oululaiset viidenneksi äärimmäisen tiukassa keskikastissa.

Huttula myöntää suoraan, että kahdella jäljellä olevalla Tappara-vieraspelillä on iso merkitys loppukaudelle. Kuuden joukkoon pääseminen vapauttaisi Kärpät piinaavalta ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta.

– Olemme pelanneet ihan hirveään tahtiin pari kuukautta. Olisi ekstra tärkeää saada muutaman päivän huili ennen pudotuspelejä. Sillä olisi valtava merkitys, Huttula sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut