Pelicans rummutti, IFK piti pintansa

Eerikki Lyytikäinen

3. erä

Mitä pidemmälle päätöserä eteni, sitä selvemmin Pelicans sitä vei. Oliko syynä kenties helsinkiläisjoukkueen pitkä pelitauko, joka johtui koronasta. Oli niin tai näin, lahtelaiset polkivat lisää kaasua.

Vieraat pystyivät luomaan monta hyvää tekopaikkaa. Ansaittu 3–2-kavennusmaali tuli jo ajassa 44.20, kun Aleks Haatanen ryöväsi kiekon tällä kaudella Pelicansinkin riveissä lainamiehenä pelanneelta Niklas Nordgreniltä. Haatanen nosti Nordgrenin mailaa juonikkaasti, otti kiekon ja laittoi sen rystyltä ohi Niilo Halosen.

Pelicans painoi pitkin erää painetta IFK:n päätyyn, mutta jäi lopulta ilman palkintoa. Lopussa lahtelaisvieraat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia. Muutaman kovan mylläkän Pelicans sai, mutta osuma jäi tekemättä.

Joukkueet kohtaavat lauantaina heti uudestaan. Silloin pelataan Isku Areenassa. Taistelu suorasta pudotuspelipaikasta jatkuu yhä kiivaana.

Pelicansin maalineduspeli petti HIFK:ta vastaan

2. erä

HIFK aloitti kakkoserän kaamealla ryminällä. Isännät löivät lahtelaispäätyyn sellaisen paineen, että Pelicansilla oli suuria vaikeuksia avauspelaamisensa kanssa. Joko avaussyötöt kestivät liian kauan tai sitten ne karkasivat lapojen ohi. 

IFK siirtyikin täysin ansaitusti 2–0-johtoon, kun Teemu Tallberg onnistui maalinteossa. Osuma syntyi perin yksinkertaisin opein: viivasta kiekko maalille ja onnekas ohjuri. Eero Teräväisen viivakuti meni Tallbergin luistimesta verkkoon. Pelicansin vastaus tuli 28 sekuntia myöhemmin ajassa 24.58. 

Casimir Jürgens pommitti suoraan syötöstä kiekon takakulmaan ohi Niilo Halosen. Syöttöpisteet kirjattiin Rudolf Cervenylle sekä Niclas Almarille.

Kuitenkin jo ennen erän puoliväliä IFK onnistui taas. Ja kaava oli tismalleen sama. Juho Keränen laukoi maalille, ja kiekko meni Miro Väänäsen luistimesta ohi Patrik Bartosakin

Pelicans pääsi kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimalla, kun Anton Lundell ja Henrik Borgström istuivat vuoron perään jäähyllä. Parhaan paikan hukkasi Cerveny, joka pääsi nokikkain Halosen kanssa, mutta veskari veti pidemmän korren. IFK:lla oli maukas paikka siirtyä kolmen maalin johtoon, mutta Alex Broadhurst ei onnistunut alivoimalla läpiajossaan. Jatkotilanteessa Antti Tyrväinen kolasi Broadhurstin päädyssä ja sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia.

1. erä

Helsingin IFK:n ja Pelicansin back to back -kamppailuiden ensimmäisen näytöksen ensimmäinen erä alkoi lahtelaisittain vauhdikkaasti.

Etenkin Pelicansin ykkösketju oli vaihdosta toiseen vaarallinen. Hannes Björninen alusti Julius Bergmanille avoimen laukaisupaikan, mutta ruotsalaispakin kova lämäri (136,6 km/h) ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Vaikka helsinkiläiset siirtyivät ajassa 6.44 johtoon Sebastian Dykin ohjauksella, pelasi Pelicans avauskympin pirteästi.

Sen jälkeen IFK otti otteen, olkoonkin, että Patrik Bartosakille merkittiin erässä vain kaksi torjuntaa.

IFK pääsi pelaamaan kahdesti myös ylivoimaa, mutta lahtelaisten alivoima kesti hienosti.

Se, että IFK:n edellinen peli oli maaliskuun puolivälissä, joukkue pelasi hyvin. Pelaamattomuus ei hirveästi näkynyt jäällä.

Pelicans on tällä kaudella pelannut nyt stadilaisia vastaan 140 minuuttia liigakiekkoa. Pelicans on onnistunut maalinteossa vain kerran.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut