Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mikko Rantanen löi Coloradon tappiopelissä tehot 1+1 – Avalanchen suomalaisässä jakaa NHL:n maalipörssissä kolmannen sijan

Mikko Rantasen tilastoihin merkittiin maali ja syöttö, mutta Minnesota Wild löylytti silti kotikentällään 8–3-voiton loistovireessä viime viikot pelanneesta Colorado Avalanchesta keskiviikon NHL-kierroksella.

Rantanen viimeisteli toisen erän puolivälissä Coloradon 3–4-ylivoimamaalin ja hänelle merkittiin syöttöpiste Nathan MacKinnonin 1–3-kavennuksesta toisen erän ensimmäisellä minuutilla.

Maali oli Rantaselle kauden 22:s ja syöttöpiste 24:s. Hän on NHL:n pistepörssissä seitsemäntenä heti ketjunsa keskushyökkääjän MacKinnonin perässä. MacKinnonin tilastoissa on 15 maalia ja 32 syöttöä.

Liigan maalipörssissä Rantanen jakaa kolmannen sijan Edmontonin Leon Draisaitlin kanssa. Maalipörssin kärjessä ovat Auston Matthews 28 ja Connor McDavid 23 osumalla.

Rantasella on 39 ottelusta 46 tehopistettä eli hän on pelannut kauden pistekeskiarvolla 1,18.

Floridan Aleksander Barkov on 1,24 pisteen vauhdissa, mutta hänellä on koossa loukkaantumisen takia vain 34 ottelua. Niissä hän on tehnyt 16 ja syöttänyt 26 maalia eli tehopisteitä on kertynyt yhteensä 42. Barkov on pistepörssissä 11:s.

Carolinan Sebastian Aho on ollut suomalaispelaajista kolmanneksi tehokkain. Hän on liigan pistepörssissä sijalla 25 ja koossa on 38 ottelusta 36 pistettä 15 maalista ja 21 maalisyötöstä.

Vancouver Canucksin koronatartunnat räjähtivät 25 tapaukseksi - koko NHL-joukkue on määrätty karanteeniin

NHL-seura Vancouver Canucksin pelaajilla on todettu 21 koronatartuntaa ja koko joukkue on määrätty karanteeniin. Tartuntoja on myös seuran muulla henkilökunnalla, sillä seura ilmoitti keskiviikkona tartuntojen kokonaismääräksi 25.

Tartunnat ovat levinneet seurassa järkyttävän nopeasti. Seura perui maaliskuun viimeisenä päivänä ottelun Calgary Flamesia vastaan ja sulki peliareenansa. Siinä vaiheessa joukkueen koronatesteissä oli paljastunut kahdessa päivässä kolme tartuntaa.

Keskiviikkona Canucks vetosi joukkueen lääkärin Jim Bovardin allekirjoittamassa tiedotteessa , että koko henkilökunta noudattaisi jatkossa äärimmäistä varovaisuutta tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Pelaajien, henkilökunnan ja koko yhteisömme terveys on nyt tärkeysjärjestyksessä päällimmäisenä. Canucks on kiitollinen kaikesta terveysviranomaisilta saamastaan tuesta. Sekä NHL-liiga että sen pelaajayhdistys kannustavat nyt kaikkia noudattamaan viranomaisten määräyksiä, Canucks ilmoitti.

– Nämä koronatapaukset ovat synkkä muistutus siitä, miten nopeasti koronatartunnat voivat levitä ja miten vakavia sen seuraukset ovat myös hyväkuntoisilla, nuorilla urheilijoilla.

Canucksin ensimmäinen tartunta todettiin hyökkääjä Adam Gaudettella 30. maaliskuuta. Viranomaiset ovat selvittänet sekä tartunnan virusvariantin sekä joukkueen tartuntojen alkulähteen.