Ringeten Suomen mestaruus Lapinlahdelle, mestarijoukkue silti suunnitelmissa luopua sarjapaikasta

Tapio Keskitalo / STT

Lapinlahtelainen LL-89 ja nokialainen NoU Ringette järjestivät SM-finaaleissa viiden ottelun tiukan näytöksen, joka päättyi LL-89:n pelaajien mestaruusjuhliin.

Kotijoukkue LL-89 kukisti finaalisarjan ratkaisseessa viidennessä ottelussa NoU Ringeten 6–5 ja vei mestaruuden nimiinsä otteluvoitoin 3–2.

Viidennen finaalipelin voittomaalin teki Anne Pohjola runsaat kaksi minuuttia ennen loppua. Pohjola keräsi maanantain ottelussa tehopisteet 3+1.

– En itsekään uskonut, että saan sen vielä tehtyä. Aina kannattaa vetää, ja sinne meni. Tunteenpurkaus tuli viisi sekuntia ennen loppua, kun tajusin, että tämä on totta, pistepörssin kärkinainen Pohjola sanoi Youtuben Ringette Live -lähetyksessä .

Mestaruusjuhlat saattavat jäädä lapinlahtelaisille vähään aikaan viimeisiksi, sillä seura on luopumassa pääsarjapaikastaan.

– Vahvistamaton tieto, mutta tämä on tällä hetkellä ajatuksena. Sen verran pelaajia on lopettamassa uraansa, että ilmeisesti lähdemme hakemaan uutta nousua nuoremmalla porukalla alemmalta sarjatasolta, LL-89:n puheenjohtaja Harri Laitinen kertoi STT:lle.

Lapinlahtelaisten yhdeksäs mestaruus

LL-89:n edellinen Suomen mestaruus on vuodelta 2018. Seuralla on yhteensä yhdeksän naisten ringettemestaruutta. Kahdella edelliskaudella mestaruus meni nokialaisille.

Maanantain hahmoja oli Pohjolan ohella pelaaja-valmentaja Marjukka Virta, joka keräsi tehopisteet 1+4. Virran pelaajaura tuli näillä näkymin päätökseen.

– Minulle oli niin iso unelma lopettaa tähän, että tästä meinasi tulla peikko, Virta sanoi Youtubessa.

Maanantain ottelussa NoU johti avauserän jälkeen 1–0. Toisessa erässä asetelmat kääntyivät, kun LL-89 teki kolme ja NoU yhden osuman. Kolmen erän jälkeen tilanne oli 4–4.

Päätöserässä Kati Koskelin vei nokialaiset johtoon. Viiden päätösminuutin aikana Niina Piiroinen ja Pohjola käänsivät kamppailun kotijoukkueelle tekemällä maalin naiseen.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut