Ven soutaa seuraavaksi välierissä – poikaansa miettinyt Karppinen nousi A-finaaliin

Robert Ven souti kolmanneksi Euroopan olympiakarsintojen alkuerässä Italiassa. Välierät ja finaali soudetaan keskiviikkona. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen Robert Ven sijoittui kolmanneksi soudun Euroopan olympiakarsintojen alkuerässään ja eteni miesten yksikön välieriin. Tiistaille odotetaan niin kovaa tuulta, että kisajärjestäjät siirsivät välierät keskiviikolle finaalien seuraksi.

Naisten yksikkösoutaja Eeva Karppinen päätyi maanantain alkuerien perusteella keräilyeriin, mutta sijoittui keräilyerässään toiseksi ja ylsi Italiassa järjestettävissä kilpailuissa A-finaaliin.

– Puolessa välissä keräilyerän soutua tuli vastainen puuska, ja sain hyvin liu'utettua venettä tuuleen taloudellisesti. Viimeiselle 400 metrille latasin kaiken ja mietin omaa poikaani koti-Suomessa, ja se onnistui, Karppinen kertoi tiedotteessa.

Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi jäivät kolmanneksi miesten pariairokaksikon keräilyerässä ja jatkavat B-finaaliin. Viimeisen A-finaalipaikan napannut turkkilaiskaksikko oli 2,27 sekuntia suomalaisia nopeampi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut