Kolme huippupyöräilijää hylättiin Flanderin ympäriajossa – Tanskan Asgreen juhli voittoa

Quick-Step-tallin Kasper Asgreen kukisti loppukirissä Hollannin Mathieu van der Poelin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tanskalainen Kasper Asgreen voitti maantiepyöräilyn Flanderin ympäriajon sunnuntaina. Quick-Step-tallin Asgreen kukisti loppukirissä Hollannin Mathieu van der Poelin.

– Tämä oli todella rankka kilpailu. Ajoimme molemmat äärirajoilla, ja lopulta kyse oli marginaaleista, Asgreen kuvaili loppuratkaisua.

Tämänvuotinen Flanderin ympäriajo muistetaan myös hylkäyksistä, joita nähtiin kolme.

Belgialainen Otto Vergaerde ja kazakstanilainen Jevgeni Fjodorov ottivat pääjoukon keulilla toisiinsa kontaktia ja kiihdyttelivät sekä jarruttelivat niin vaarallisesti, että kumpikin hylättiin.

Sveitsiläinen Michael Schär puolestaan rikkoi uutta sääntöä, jonka mukaan ajajat voivat heittää juomapulloja ja ruokakääreitä pois vain tietyissä kohdissa kilpailua. Säännöllä pyritään vähentämään roskaamista. Schär heitti juomapullonsa kielletyssä paikassa ja tuli hylätyksi.

Belgiassa ajettava Flanderin ympäriajo kuuluu maantiepyöräilyn niin sanottuihin monumentteihin eli kaikkein arvostetuimpiin yhden päivän kisoihin. Tämän vuoden kilpailulla oli mittaa 254 kilometriä.

Kommentoi

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut