Liiga raotti suunnitelmiaan SM-pudotuspelien ottelujärjestelmäksi – avauskierros pelataan CHL-formaatilla

Koska pudotuspelien otteluohjelma on tiivis, se ei mahdollista karanteeniin asetetun joukkueen odottamista ja otteluohjelman merkittävää muokkaamista. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Liiga tiedottaa, että jääkiekkoliigan pudotuspelien ensimmäinen kierros on tarkoitus aloittaa 15. huhtikuuta. Runkosarja päättyy kaksi päivää aiemmin.

Pudotuspelien avauskierroksella kohtaavat joukkueet runkosarjan sijoilta 7–10. Seitsemänneksi sijoittunut joukkue kohtaa kymmenennen ja runkosarjassa kahdeksanneksi päätynyt joukkue yhdeksännen.

Avauskierroksen pelijärjestelmää tiivistetään aiemmasta, ja otteluparien jatkaja selviää kahdessa ottelussa.

Ensimmäisellä kierroksella pelataan Euroopan Mestarien liigan CHL:n playoffs-otteluista tutulla järjestelmällä. Ratkaisevana kriteerinä on kahden ottelun maaliero. Ottelut alkavat runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentällä.

Karanteeni koituisi kohtalokkaaksi

Ensimmäisessä ottelussa peliaika on 60 minuuttia, eikä jatkoaikaa pelata, mikäli ottelu on tasatilanteessa. Toinen ottelu ratkaistaan jatkoajalla, jos kahden pelin yhteismaalit ovat tasan. CHL:stä poiketen ottelu pelataan ratkaisuun saakka Liigan playoffs-otteluiden tapaan.

Mahdollinen jatkoaika pelataan normaalin ottelun tapaan viidellä viittä vastaan. Varsinaisen peliajan rangaistukset jatkuvat jatkoajalle.

Tilanteessa, jossa playoffs-otteluiden alkaessa joukkue ei ehdi karanteenin vuoksi osallistumaan siihen sarjaan, joka sen pitäisi aloittaa, ensimmäiselle kierrokselle nostetaan runkosarjan sijoituksen mukaisesti seuraava joukkue. Otteluparit muokataan runkosarjan sijoitusten mukaisesti.

Mestari selvillä ennen MM-kisoja

Kahdeksan parhaan joukkueen puolivälierissä pelataan normaalia tiiviimmällä järjestelmällä kolmesta otteluvoitosta. Puolivälieräsarjat alkavat 19. huhtikuuta. Niin ikään välierät pelataan tiivistetysti.

Lopulliseen otteluohjelmaan vaikuttaa muun muassa se, minkälaista testausprotokollaa mahdolliset välipäivät edellyttävät. Tämä ratkaistaan yhteistyössä lääkäreiden kanssa ensi viikon aikana.

Myös finaalisarja pelataan normaalioloja lyhyempänä. Suomen mestari on selvillä ennen MM-kisojen alkua 21. toukokuuta.

Kuplakin harkinnassa

Koska pudotuspelien otteluohjelma on tiivis, se ei mahdollista karanteeniin asetetun joukkueen odottamista ja otteluohjelman merkittävää muokkaamista. Jos joukkue ei pysty asettamaan otteluun kokoonpanoa, sen katsotaan hävinneen ottelu. Jos joukkueen karanteeni kestää pidempään, se häviää myös ottelusarjan.

Liiga harkitsee myös playoffs-otteluiden osittaista siirtämistä pelattavaksi samalle paikkakunnalle, niin sanottuihin kuplaoloihin, jos lääketieteen asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta tällä saadaan tartuntariskejä merkittävästi minimoitua.

Selvitystyö kuplaan siirtymisestä jatkuu.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut