Jasper Patrikainen nollasi KooKoon – Pelicans voitolla pääsiäisen viettoon

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa KooKoon maalein 2–0.

Pelicans ja KooKoo väänsivät Liiga-pisteistä Kouvolassa. Kuva joukkueiden kohtaamisesta lokakuulta. Jussi Lopperi
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

1. erä

Pelin taso ei ensimmäisessä erässä häikäissyt. Peliruuhkassa tarpova Pelicans ja pelituntumaansa lähes viikon tauon jälkeen hakeva KooKoo olivat kumpikin kiekollisesti vaisuja.

Torjuntoja merkittiin Pelicansin Jasper Patrikaiselle ja KooKoon Oskari Salmiselle kummallekin viisi. Tasaisista tilastoista huolimatta hallinta oli selvästi kouvolalaisisännillä. Kiekollisessa pelissä KooKoo oli Pelicansia edellä.

Liiga raotti suunnitelmiaan SM-pudotuspelien ottelujärjestelmäksi – avauskierros pelataan CHL-formaatilla

Pelicansin hyökkäyspelistä oli terävyys kokonaan kateissa. Erän ainoa ylivoimakaan ei tuottanut pakkopeliä lainkaan ja päättyi alle minuutin jälkeen, kun Rudolf Cerveny otti hyökkäyspään jäähyn. Toiseen erään lähdetään maalittomasta tasatilanteesta.

2.erä

KooKoolla oli loistopaikka avausmaalin tekemiseen toisen erän toisella minuutilla. Erik Karlsson pääsi tälläämään huipputontilta Samuli Ratisen laukauksen paluukiekosta, mutta Pelicans-molari Jasper Patrikainen seurasi tilannetta esimerkillisen rivakasti ja venyi Karlssonin vedon tielle.

Pelicansin kiekollinen peli alkoi vähitellen parantua. Erän ensimmäinen ylivoima oli heikko, mutta toisella tuli tulosta. Elias Vilén katkaisi kuivan kautensa ja pyssytti upeasti ranteella yläkulmaan ajassa 32.26.

Pari minuutti myöhemmin Waltteri Merelä survoi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen lukemiksi 0–2. Esityön teki kapteeni Hannes Björninen, jolla syöttöpiste oli illan toinen.

Patrikaiselle merkittiin toisessa erässä kahdeksan torjuntaa, samoin KooKoon Oskari Salmiselle.

3. erä

Pelicansin esitys jatkui nousujohteisena kolmannessa erässä. Ottelun alussa takkuillut ylivoimapelikin osoitti virkistymisen merkkejä, ja KooKoo oli enimmäkseen pulassa erän ensimmäiset minuutit.

Pelicansille tosin aiheutui sydämentykytyksiä ylivoimapelin lopulla, kun Jasper Patrikaisen uhkarohkea seikkailu oman maalin takana päättyi kiekonmenetykseen. Patrikainen kuitenkin ehti maalinsa suulle torjumaan lahtelaiskasvatti Kimi Koiviston viimeistely-yrityksen.

KooKoon takaa-ajo jäi kesyksi. Pelicansin puolustuspeli oli erinomaista läpi ottelun, ja oma pää pysyi tiiviinä myös viimeiset kaksi minuuttia, kun KooKoo pelasi kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia.

Pelicans kohtaa seuraavaksi ensi tiistaina kotijäällään Ässät.

Pääseekö Pelicans voitolla pääsiäisen viettoon? Tällä kokoonpanolla Kouvolaan

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut