Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Maailmankirjat ovat Euroopan jalkapalloilussa sekaisin – Armenia johtaa MM-karsintalohkoaan, erovaatimusten keskellä valmentavan Löwin Saksa rämpii

Ensi kesänä tulee seitsemän vuotta siitä, kun jalkapallovalmentaja Joachim Löw oli onnensa kukkuloilla. Tuolloin takana oli päävalmentajana Saksan maailmanmestaruus ja murskaava 7–1-välierävoitto MM-turnauksen järjestäjämaasta Brasiliasta.

Sen jälkeen Löwin taival Saksan peräsimessä on ollut kivikkoisempi. Vuoden 2016 EM-lopputurnauksessa Ranskassa Saksan tie nousi pystyyn välierissä, kohta kolme vuotta sitten Venäjällä Saksan MM-turnaus päättyi nöyryyttävään putoamiseen alkulohkossa.

Yhden jalkapallohistoriansa noloimmista tappioista nelinkertainen maailmanmestari Saksa kärsi keskiviikkona, kun lajin lilliputtimaiden joukkoon mielletty Pohjois-Makedonia haki Duisburgissa Saksasta 2–1-vierasvoiton.

Tappio voimisti Saksassa vaatimuksia Löwin erottamiseksi. Hän on aiemmin kertonut vetäytyvänsä päävalmentajan tehtävästä ensi kesän EM-kisojen jälkeen, mutta Pohjois-Makedonian järjestämän nöyryytyksen jälkeen eroa halutaan aikaistaa.

– Aika on ajanut "Jogin" ohi. Taika, jonka Löw loi vuoden 2014 MM-kisoihin, on valitettavasti kadonnut, Saksan luetuin sanomalehti Bild kommentoi.

Pohjois-Makedonia on miesten maailmanlistalla 65:s, kun Saksa on pudonnut 13:nneksi.

Bayern-legenda vaatii Müllerin paluuta

Saksan rämpiminen maaotteluissa on häpeällistä, kun ottaa huomioon, että maan seurajalkapallon lippulaiva Bayern München on kenties vahvempi kuin koskaan menestyksellisen historiansa aikana. Olkoonkin, että nyky-Bayernissa merkittävässä roolissa ovat vierasmaalaiset pelaajat.

Löw on vaatimattomalla menestyksellä yrittänyt maajoukkueessa nuorennusleikkausta ja on pudottanut pelaavasta kokoonpanosta muun muassa kokeneet Jerome Boatengin ja Thomas Müllerin. Etenkin 31-vuotiaalle Müllerille olisi käyttöä Saksan tehottomassa hyökkäyksessä.

– Uudistunut Saksan maajoukkue etsii edelleen suuntaansa ja yrittää löytää tietään. Jotkut pelaajat eivät ole saavuttaneet tavanomaista tasoaan, Kicker-lehti kritisoi muun muassa Pohjois-Makedoniaa vastaan tyhjän maalin edessä tekopaikan hukannutta Chelsea-kärki Timo Werneriä.

Müllerin paluuta maajoukkueeseen on vaatinut muiden mukana vahva Bayern-vaikuttaja, pelaajana Länsi-Saksan miehistössä maailmanmestaruuden 1974 voittanut baijerilaisseuran kunniapuheenjohtaja Uli Höness.

– Müllerin pitäisi pelata maajoukkueessa. Hän pystyy yhä maalintekoon ja auttamaan mitä tahansa joukkuetta pahoissa paikoissa, Höness sanoo.

Armenian huippuhetki

Maailmankirjat ovat Euroopan MM-karsintojen Saksan J-karsintalohkossa sekaisin. Lohkoa johtaa kaikki kolme otteluaan voittanut Armenia, Pohjois-Makedonia on toisena ja Saksa vasta kolmantena.

Hetki on armenialaiselle jalkapalloilulle historiallinen. Keskiviikkona Romanian 3–2 voittanut Armenia ei koskaan aiemmin ole johtanut MM-karsintalohkoaan.

– Voitto on omistettu veljillemme, jotka kaatuivat viime vuonna Vuoristo-Karabahia koskeneessa sodassa Azerbaidzhania vastaan, Armenian pääministeri Nikol Pashinjan kirjoitti Facebook-tililllään.