Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kotivoiton ottaneen Coloradon Joonas Donskoi teki jo avauserässä hattutempun Arizonaa vastaan

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi teki jo avauserässä hattutempun, kun Colorado nuiji Arizona Coyotesin 9–3. Donskoi tarvitsi NHL-uransa toiseen hattutemppuun vain kolme minuuttia ja 27 sekuntia. Ainoa häntä hidastanut asia oli vasemman luistimen terän irtoaminen toisessa erässä.

– Fanit olivat mahtavia. Kaikki olivat täynnä latausta ja minusta se näkyi, Donskoi kommentoi ESPN:n nettisivuilla .

Donskoin hattutemppu oli Avalanchen seurahistorian toiseksi nopein. Ennätysmies on Alain Cote, joka tarvitsi vain 2.17 minuuttia kolmen maalin tekemiseen 1. huhtikuuta 1982. Tuolloin joukkueen nimi oli vielä nimeltään Quebec Nordiques ja vastassa oli Boston Bruins.

Donskoi otti kuitenkin Cotelta yhden seuraennätyksen nimiinsä. Kyseessä oli Avalanchen seurahistorian ottelun avannut nopein hattutemppu, sillä Donskoin kolmas maali syntyi ajassa 7.31.

Edellisen kerran Coloradon pelaaja on tehnyt hattutempun yhden erän aikana joulukuussa 2010, jolloin maaliverkkoja heilutti Tomas Fleischmann.

Rantasen mahtava maaliskuu

Kolmannen erän maaleista ensimmäisen teki Donskoin joukkuetoveri Mikko Rantanen. Rantaselle kertyi ottelusta lisäksi kaksi syöttöpistettä ja Donskoille yksi. Rantanen teki maaliskuun aikana 13 maalia. Avalanchen yhden kalenterikuukauden maaliennätys on maaliskuulta 2000, jolloin Joe Sakic teki 15 maalia.

Colorado on saanut vähintään yhden sarjapisteen kahdessatoista peräkkäisessä ottelussa.

– Tiedämme millainen joukkue meillä on ja mielestäni olemme näyttäneet sen viiden kuuden viime viikon aikana, kaksi maalia tehnyt Gabriel Landeskog sanoi.

Arizonan Conor Garland ja Coloradon Nathan MacKinnon kahakoivat kolmannen erän lopulla. MacKinnon nappasi Garlandin kypärän ja heitti sen vastustajaa päin käytösrangaistuksen arvoisesti.

– Hän voi joutua keventämään kukkaroaan, mutta todennäköisesti se jää siihen, Avalanchen valmentaja Jared Bednar ennakoi pelaajalleen koituvia seurauksia.

Buffalon Ristolainen syötti kaksi

Buffalo Sabres vei puolestaan suomalaisvahvistuksensa avittamana 6–1-voiton Philadelphia Flyersista katkaisten 18 ottelun tappiokierteen. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen sai ottelun aikana kaksi syöttöpistettä. Jos Buffalon tappiokierre ei olisi nyt katkennut, olisi joukkue tehnyt koko liigan ennätyksen eli 19 peräkkäishäviötä.

Keskiviikkona oli määrä pelata yhteensä kuusi peliä, mutta Calgary Flamesin ja Vancouver Canucksin ottelua on lykätty liigan koronaprotokollan vuoksi. Uutta pelipäivää ei ole vielä ilmoitettu.

Kaksi Vancouverin pelaajaa on joutunut protokollalistalle, minkä lisäksi listalla on myös joukkueen valmennushenkilöstöön kuuluva henkilö.

Kauden tammikuisen alun jälkeen on lykätty yhteensä 47 peliä, joista 42 koronaprotokollan vuoksi. Loput viisi lykkäystä johtuivat säähän liittyvistä ongelmista.