Järjestäjämaat saavat vapaat kädet päättää yleisön pääsystä EM-jalkapalloon

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti keskiviikkona , ettei sen määräämä rajoitus otteluiden enimmäisyleisömääristä ole enää voimassa. Uefan alaisissa otteluissa on voinut olla käytössä enintään 30 prosenttia katsomokapasiteetista koronaviruspandemian hillitsemiseksi.

Uefa perusteli päätöstään sillä, että koronatilanne vaihtelee maittain. Euroopan kattojärjestö jättää päätäntävallan katsomorajoituksista paikallisille ja kansallisille viranomaisille. Valtaosa Uefan alaisista otteluista on pelattu jo pidemmän aikaa ilman yleisöä.

Vieraskannattajien pääsy Uefan alaisiin otteluihin sen sijaan pysyy pannassa. Uefan mukaan nykyinen kielto päättyy ennen toukokuun lopussa pelattavia Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan finaaleja.

Uefan päätös yleisörajoitusten poistamisesta jättää päätäntävallan miesten EM-lopputurnauksen katsojista järjestäjämaille. EM-lopputurnaus on määrä pelata tulevana kesänä 12 maassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan EM-järjestäjäkaupunkien on määrä ilmoittaa 7. huhtikuuta mennessä Uefalle, mitkä niiden katsojasuunnitelmat ovat. Uefan on tarkoitus päättää lopputurnausjärjestelyistä kokouksessaan 19. huhtikuuta.

Yhtenä vaihtoehtona julkisuudessa on väläytelty, että EM-kisat pelattaisiin koronatilanteen takia vain yhdessä maassa.

Pietarin EM-peleihin saattaa päästä runsaasti yleisöä

Suomen on määrä kohdata alkulohkossaan Tanska Kööpenhaminassa 12. kesäkuuta, Venäjä Pietarissa 16. kesäkuuta ja Belgia Pietarissa 21. kesäkuuta.

Uutistoimisto Tassin mukaan Pietarin stadionille on määrä ottaa puolet yleisökapasiteetista eli yli 30 000 katsojaa.

Tanskan kulttuuriministeri Joy Mogensen puolestaan sanoi viime viikolla uutistoimisto Ritzaulle, että Kööpenhaminan Parken-stadionille voitaisiin ottaa EM-peleihin 11 000–12 000 katsojaa.

Uefa päätti keskiviikkona, että EM-kisoissa joukkueet voivat tehdä viisi vaihtoa ottelussa normaalin kolmen sijaan. Sääntö on jo voimassa muun muassa kuluvissa MM-karsinnoissa.

Huuhkajien EM-vastustajan Belgian päävalmentaja toivoo laajennettuja turnausmiehistöjä

Belgian jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez haluaa, että kesän EM-lopputurnauksessa joukkueilla olisi käytössään vähintään 26 pelaajan miehistöt. Normaalisti kisamiehistöissä on 23 pelaajaa.

– Pandemian takia toivon, että sääntöjä voidaan muokata ja meillä olisi käytössä 26 tai jopa 27 pelaajaa, Martinez sanoi La Derniere Heure -lehdelle.

Martinez kertoi saaneensa ajatukselleen vastakaikua muilta valmentajilta.

– Keskusteluita käydään etenkin Englannin ja Italian kanssa. Jokainen on reagoinut samalla tavalla, Martinez sanoi uutistoimisto Belgalle.

EM-lopputurnauksen on määrä alkaa 11. kesäkuuta. Belgia pelaa samassa lohkossa Suomen, Tanskan ja Venäjän kanssa.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut