Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tappara sai sakot koronaan sairastuneiden harjoittelusta

Tappara sai jääkiekon Liigalta sakot koronaeristyksen rikkomisesta ja Liigan koronaturvallisuusohjeiden noudattamatta jättämisestä. Liiga ei vahvista sakon määrää.

– Sanktio on meidän sisäisesti sopimallamme tavalla käsitelty. En kommentoi asiaa muuten, viestitti Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Tapparan liigakiekosta vastaavan Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä kertoi Aamulehdelle , että sakkosummia ei julkisteta liigaosakkaiden sopimuksen perusteella.

– Sen voin sanoa, että mielestäni se on tuntuva sakko, Penttilä kertoi Aamulehdelle.

Aiemmin maaliskuussa Liiga sakotti Ässien kehitysjohtajaa Tommi Kerttulaa kritiikistä kiekkojohtajia kohtaan. Satakunnan Kansan mukaan sakko oli tuolloin 10 000 euroa.

Rautakorpi sai jo seuralta varoituksen

Tapparan koronarikkomus tapahtui 22. maaliskuuta, kun kaksi koronaan sairastunutta Tapparan alle 20-vuotiaiden joukkueen pelaajaa harjoitteli koronaeristyksen aikana Hakametsän harjoitushallissa. Harjoittelun valtuutti Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi, joka perusteli juniorien harjoittelua sillä, että pelaajien piti päästä valmistautumaan pudotuspeleihin.

Pelaajat eivät olleet harjoituksen aikana kontaktissa muihin, eivätkä he käyttäneet hallin pukuhuonetta.

Tapparan toiminta joutui outoon valoon etenkin, kun sitä ennen Lukon päävalmentaja Pekka Virta oli kertonut olleensa 27 päivää sairaalan teho-osastolla koronavirustartunnan takia.

Tappara antoi Rautakorvelle kirjallisen varoituksen viime viikolla ja esitti julkisen anteeksipyynnön. Seura menetti yhden yhteistyökumppanin, kun Terveystalo purki sopimuksensa Tapparan kanssa rikkeen takia.

Tapparan rikkomusta tutkii myös poliisi, sillä siitä on tehty rikosilmoituksia. Poliisi tutkii, onko seurassa rikottu tartuntatautilakia.