Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hakkuri Nikulan huippuilta sai agentinkin myhäilemään – VaLePa tasoitti Mestaruusliigan finaalit

Nisse Huttunen ja Aaro Nikula hymyilivät lauantaina Sastamalassa niin leveästi, ettei ollut vaikeaa päätellä kumpi joukkue voitti lentopallon Mestaruusliigan toisen loppuottelun. Hakkuri Nikula kokosi peräti 34 pistettä, kun VaLePa voitti Savo Volleyn 3–1 ja siirsi ratkaisun kevään 2021 mestaruudesta Pielavedelle tiistaiksi.

– Tämä joukkue pelaa sitä paremmin mitä pahempi on paikka. On kivaa pelata selkä seinää vasten, Nikula hehkutti.

Ensimmäisen finaalin voittanut Savo Volley voitti Sastamalassa avauserän, mutta VaLePa hallitsi loppuja eriä. Nikula iski 45 passista 30 pistettä, torjuntapisteitä kertyi neljä.

– Aarosta kehkeytyi vastuunkantaja tähän otteluun, tiivisti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Kevään pudotuspelit ovat aina otteluita eri maissa, joita huippuseurat katselevat sillä silmällä. Nikulan ja monen muunkin suomalaisen huippupelaajan agentti Huttunen tietää realiteetit.

– Pienempien maiden pelaajilla on haastavampi tilanne saada sopimuksia, mutta kyllä tällaiset esitykset huomioidaan. Etenkin kun tekee selkä seinää vasten painetilassa tuollaiset tehot, Huttunen sanoi.

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen näki syyn tappiolle tilastoista helposti.

– Emme saaneet puolustuksia riittävästi emmekä niistäkään tehtyä pisteitä riittävällä teholla. Avauserä voitettiin, mutta ei sekään ollut meiltä hyvää peliä, Tolvanen sanoi.

Savo Volleyn vastaanotto oli jopa parempi kuin VaLePalla, mutta hyökkäysten tehokasta päättäjää ei löytynyt. Kolme laitahyökkääjää saivat yhteensä 81 passia, mutta niistä tehtiin vain 26 pistettä, kun VaLePan vastaava luku oli 46 pistettä.

– VaLePalla on hyvä ja kookas joukkue. Kotisalissa tiistaina meidän täytyy löytää se taistelufiilis ja tehot kuin mitkä oli avausfinaalissa, Tolvanen sanoi.

Nikulalla on tiistaiksi tiedossa voittoresepti.

– Täytyy saada vastaanotto kuntoon, hyökkäystehot riittävät voittoon, Nikula sanoi.