Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kahden lajin ihme Ester Ledecka halajaa kiekkokaukaloihin – toivoo Jaromir Jagrilta pelilupaa

Tshekin Ester Ledecka teki vuonna 2018 Pyeongchangin olympialaisissa historiaa, kun hän saavutti kultamitalit samoissa kisoissa niin suksilla kuin lumilaudalla. Ledecka voitti alppihiihdon supersuurpujottelussa ja lumilautailun parisuurpujottelussa. Nyt Ledecka tähyää paitsi Pekingin ensi vuoden olympialaisiin, myös kenties jälleen uuden lajin osaajaksi.

Ledecka, 26, aikoo valmistautua jäisiin rinteisiin harjoittelemalla luistimilla. Ne hän sai hiljattain lahjaksi jääkiekkolegenda Jaromir Jagrilta, joka kiekkoilee yhä 49-vuotiaana omassa Kladno-seurassaan Tshekin toisella sarjatasolla.

– Ryhdyin hetimiten valmistautumaan – olen pelannut NHL:ää PlayStationilla pitkään ja olen käynyt rullaluistelemassa kolme kertaa, jotta en nolaisi itseäni, kertoi Ledecka, jonka isoisä pelasi jääkiekkoa Tshekkoslovakiassa 1960- ja 1970-luvuilla.

– Toivon, että hän (Jagr) antaa minun pelata oikeassa ottelussa. Kunhan hän näkee minut, luulen että hän tietää että olisi sääli jättää minut käyttämättä (pelissä).

Ledeckan olympiavalmisteluihin kuuluu myös erityinen sääntö, joka osoitti toimivuutensa jo ennen Pyeongchangia. Ledeckan mukaan hän kieltää joukkuettaan, perhettään, toimittajia ja kaikkia muitakin ympärillä pyöriviä sanomasta sanaa "olympialaiset". Säännön rikkomisesta on luvassa sakko.

Ledeckan mukaan olympialaisia kuuluu hänen kuullen kutsuttavan termillä "pieni kiinalainen ystävyysottelu". Pyeongchangin kisoja hän kutsui "pieneksi korealaiseksi ystävyysotteluksi".

– Ne eivät koskaan olleet meille "olympialaiset". Maksoimme 10 euroa pieneen lippaaseen joka kerta, kun joku sanoi "olympialaiset". Ja teimme reilusti rahaa. Haluaisin nyt uusia tuon, koska sitten on paljon rahaa suklaaseen, jäätelöön ja sellaiseen, kahden lajin taitaja myhäili perjantaina tshekkimedialle.