Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

"Ohjelma vaan meni eteenpäin, mutta en pysynyt itse siinä mukana" – Jenni Saarinen kaatui vapaaohjelmassaan neljä kertaa ja putosi joukon hännille

Taitoluistelija Jenni Saarisen mainiosti alkanut MM-kisaurakka vaihtui alakuloon Tukholman Globenissa luistellussa vapaaohjelmassa. Lyhytohjelman sijalta 14 perjantain luisteluun lähtenyt Saarinen kaatui vapaaohjelmassaan neljä kertaa ja sai pisteitä vain 83.

Virheet ja kaatumiset pudottivat Saarisen koko joukon hännille 24:nneksi.

Saarisen ohjelma alkoi mainiosti onnistuneella kolmoisflipillä. Tämän jälkeen hän kaatui kuitenkin kolmesti hypyissä ja kerran askelsarjassa.

Kooveeta edustava, Oberstdorfissa nykyisin harjoitteleva Saarinen kertoi, että ohjelman elementtejä vaihdettiin vielä uusiin paikkoihin kilpailun alla.

– Vaikea sanoa, mitä tänään tapahtui. Tuntuu, että ohjelma vaan meni eteenpäin, mutta en pysynyt itse siinä mukana, 22-vuotias Saarinen pohdiskeli Taitoluisteluliiton tiedotteessa .

Saarisen kisasuoritus oli kaksijakoinen. Tärkeimmän hän kuitenkin saavutti, sillä lyhytohjelman ennätyspisteet 63,54 takasivat MM-kisojen debytantille pääsyn 24 parhaan vapaaohjelmaan.

– Tässä kilpailussa fokukseni oli juuri lyhytohjelmassa. Siinä onnistuminen oli minulle eka steppi eteenpäin. Suurin oppi minulle oli se, että laadukkaalla ja helpommallakin ohjelmalla pääsee pitkälle, aina ei tarvitse yrittää kaikkein vaikeinta.

Maailmanmestaruuden voitti Venäjän taitoluisteluliittoa edustava 16-vuotias Anna Shtsherbakova, joka johti kisaa jo lyhytohjelman jälkeen. Elizaveta Tuktamisheva ja Aleksandra Trusova täydensivät venäläisten kolmoisvoiton.

Turkkilalla ja Versluisilla karu kohtalo

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin jäätanssitaival katkesi katkerasti rytmitanssiin. Turkkila ja Versluis luistelivat Tukholmassa rytmitanssipisteet 64,59, jotka oikeuttivat 21. sijaan.

Suomalaiset putosivat lauantain vapaatanssiosuudesta ensimmäisenä parina. Finaalipaikkaan olisi vaadittu 1,95 pistettä lisää.

Parin pistepottia rokotti ratkaisevasti lopun epäonnistuminen viimeisessä pyörivässä nostossa, jossa Versluis ei saanut pariaan oikeaan asentoon.

– Meillä oli hyvä ja varma tunne jäähän koko ohjelman ajan. Nostossa Juulia lähti vähän liian hätäisesti pyörimään. Ajoitus kärsi, eikä nostoon tullut tarpeeksi voimaa, jotta olisimme saaneet liikkeen pyörimään, pari harmitteli tiedotteessa.

Turkkilan ja Versluisin mainio sijoitusputki arvokisoissa katkesi, sillä vuonna 2019 pari sijoittui EM-kisoissa 11:nneksi ja MM-kisoissa 16:nneksi.

Rytmitanssin jälkeen kisaa johtavat venäläiset Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov pistein 88,15.