Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kurtbay ja Järvinen purjehtivat Suomelle olympiapaikan nacra 17 -luokassa – Järvistä syytetään törkeistä rikoksista Katiska-huumejutussa

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat varmistaneet Suomelle neljännen purjehduksen maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella.

Kurtbay ja Järvinen sijoittuivat perjantain ensimmäisessä lähdössä neljänneksi ja venyttivät eron olympiapaikkaa havitelleeseen Kreikkaan 23 pisteeseen. Suomalaisten karsintavoitto varmistui jo ennen mitalilähtöä.

– Tosi siistiä, mutta en voi vielä uskoa, että tämä on totta. Tänään jännitystä toi kova tuuli ja aallokko, mutta muuten jännitin yllättävän vähän, Kurtbay iloitsi purjehduksen ja veneilyn kattojärjestön tiedotteessa.

– Hyvä fiilis. Pitkä projekti on saatu viimein päätökseen. Jätimme ratkaisun tarkoituksella viimeiseen päivään, Järvinen virnisti.

Olympiapaikka on luvattu paikan hankkivalle venekunnalle.

Yleisradio kertoi perjantaina, että Järvistä syytetään kahdesta törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Hänelle vaaditaan vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta. Purjehtija on kiistänyt rikossyytteet.

Syytteet liittyvät niin sanottuun Katiska-huumevyyhtiin, jonka tuomiot on määrä antaa Helsingin käräjäoikeudessa 8. huhtikuuta.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja Jan Thorström kertoi Ylelle, että liitto on keskustellut Järvisen tilanteesta Suomen Olympiakomitean kanssa.

– Totta kai olemme tietoisia asiasta ja miettineet sitä eri kanteilta. Olemme myös pohtineet asiaa yhdessä Olympiakomitean kanssa. Ei ole tullut esiin sellaista asiaa, että meidän olisi pitänyt asiaa (Järvisen osallistumista) pohtia. Seuraava askel on olympiavalinnat, jotka tekee Olympiakomitea, Thorström sanoi.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoi Ylelle, että komitea "tiedostaa Järviseen kohdistuvan viranomaisprosessin".

Kolme purjehtijaa jo valittu Tokioon

Aiemmin Tokion kisoihin on suomalaispurjehtijoista valittu laser radialiin Tuula Tenkanen, laser standardiin Kaarle Tapper ja RS:X:ään Tuuli Petäjä-Sirén.

49er FX -luokassa maapaikan vei Belgia. Suomen Ronja Grönblom ja Veera Hokka sijoittuivat maapaikkakarsinnassa kolmanneksi ja kokonaistuloksissa 12:nneksi. Noora Ruskola ja Mikaela Wulff purjehtivat sijalle 14.