Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kurtbayn ja Järvisen protesti ei mennyt läpi – maapaikka Tokion olympiapurjehdukseen on silti lähellä

Suomalaispurjehtijat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat tiukasti kiinni Nacra 17 -luokassa Tokion olympialaisten maapaikasta.

Kurtbay ja Järvinen olivat lähellä varmistaa maapaikan torstaina purjehtimalla päivän päätöslähdössä ensimmäisinä maaliin. Ykkössija muuttui kuitenkin tuloksissa varaslähdöksi. Suomalaiskaksikko jätti päätöksestä protestin, jonka tuomaristo hylkäsi.

– Saimme tietää juuri ennen protestiajan päättymistä, että kilpailulautakunta epäröi, olimmeko startissa yli linjan eli otimmeko oikeasti varaslähdön. Täytimme viimeisellä minuutilla protestikaavakkeen, mutta se ei mennyt läpi, Kurtbay sanoi purjehduksen ja veneilyn kattojärjestön (SPV) kotisivuilla .

Kurtbay ja Järvinen johtavat Lanzarotella kilpailtavaa maapaikkakarsintaa 20 pisteen erolla toisena olevaan Kreikkaan. Perjantain ohjelmassa on yksi tavallinen lähtö ja tuplapisteet tarjoava mitalilähtö.

49er FX -luokassa maapaikkakarsintaa johtavalla Belgialla on 105 pistettä. Suomen Ronja Grönblomilla sekä Veera Hokalla on pisteitä 146 ja Noora Ruskolalla sekä Mikaela Wulffilla 149.