Valtteri Bottas odottaa Red Bullin haastetta – Kimi Räikkönen ei pohdi F1-kauden asetelmia

Kimi Räikkösen mukaan auto tuntui hyvältä mutta aina on parannettavaa. LEHTIKUVS/AFP / LEHTIKUVA

Luis Vasconcelos, Tapio Keskitalo / STT

Monet odottavat viikonloppuna alkavasta F1-kaudesta viime vuosia tiukempaa kaksintaistelua Mercedeksen ja Red Bullin välillä. Testien perusteella Red Bull on ottanut selvän askeleen eteenpäin, kun mestaritalli Mercedeksellä oli testeissä vaikeuksia.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas myöntää, että Red Bull näytti testeissä vahvalta. Hän myös uskoo, että tallitaistelusta tulee aiempia vuosia tiukempi.

– Tiukka vuosi on edessä. Me todella rakastamme haasteita, kaudesta 2017 Mercedeksellä ajanut Bottas sanoi torstaina.

Mercedes on vienyt seitsemän peräkkäistä valmistajien ja kuljettajien mestaruutta nimiinsä. Sitä ennen tahtipuikkoa heilutti Red Bull.

Mercedeksen talvitestejä vaivasi epäluotettavuus, ja auton peräpää näytti epävakaalta. Bottas vakuuttaa, että talli on tehnyt kaikkensa yrittäessään saada autoistaan entistä parempia ennen Bahrainin avauskisaa.

– Testeissä avauspäivä ei ollut ihanteellinen, mutta toinen ja kolmas päivä olivat selvästi tuotteliaampia. Meillä oli hieman vaikeuksia. Myös sää oli aika äärimmäinen, mikä tekee aika vaikeaksi hahmottaa, toimivatko tekemämme muutokset, Bottas sanoi Bahrainin testeistä, joita sotki esimerkiksi hiekkamyrsky.

Bottaksen mukaan paniikkiin ei ole aihetta.

– Kausi on niin pitkä. Meidän täytyy vain tehdä kovasti töitä.

Räikkönen ei halua spekuloida

Mercedeksen Lewis Hamilton jahtaa jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta. Bottas oli viime kaudella MM-sarjassa toinen ja Red Bullin Max Verstappen kolmas.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen odottaa F1-kautta tyylilleen uskollisena – vastaukset kysymyksiin putoilevat lakonisesti.

– Kuka tietää, olemmeko parempia vai samalla tasolla kuin viime vuonna? Minä en tiedä, kukaan tallissa ei tiedä. Kyseessä on aina arvaus, mutta toivottavasti olemme paremmassa asemassa ja enemmän mukana taistelussa kärkikymmenikön sijoituksista, Räikkönen sanoo.

Testit sujuivat Alfa Romeolta varsin myönteisesti. Talli keräsi enemmän kilometrejä kuin yksikään kilpailijansa, ja auto vaikutti toimivan radalla hyvin.

– Olin tyytyväinen autooni, mutten tiedä, mitä muut tallit tekivät. Emme tiedä yhtään teitä enempää. Voitte arvailla niin paljon kuin haluatte, mutta aika-ajoissa asia kirkastuu. Auto tuntui hyvältä, mutta aina on parannettavaa, Räikkönen vastasi torstaina toimittajien kysymyksiin.

"Hieman enemmän hevosvoimia"

Viime kaudella Alfa Romeota hidasti Ferrarin kilpailukyvytön moottori, joka näyttää parantuneen selvästi.

– Meillä on hieman enemmän hevosvoimia, ja se on ilman muuta askel eteenpäin. Se on sama kuin auton kanssa, aina haluaa enemmän, Räikkönen sanoi.

Kauden avauskilpailu ajetaan sunnuntaina Sakhirin radalla Bahrainissa. Aika-ajot ovat vuorossa lauantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut