Tulosvastuuyksiköstä sairastuvalle tippunut Iikka Kangasniemi tulevaisuudestaan: "Pelicanskin on varmasti hyvä vaihtoehto"

Vajaan viikon takaisessa TPS-ottelussa loukkaantunut Pelicans-taituri huilaa pahimmassa tapauksessa koko loppukauden. Torstaina lahtelaiset pyrkivät katkaisemaan tappioputkensa sarjakärki Lukon isäntänä.

Waltteri Merelän ja Hannes Björnisen kanssa Pelicansin ykkösketjussa läpi kauden viilettäneen Iikka Kangasniemen (kesk.) sairausloman pituudeksi on arvioitu 4-6 viikkoa. Mirja Hussain

Aleksi Sammalisto

Liigan kurinpitodelegaatio mätkäisi TPS-hyökkääjä Petteri Wirtaselle viiden ottelun pelikiellon viime perjantain TPS–Pelicans-ottelun polvitaklauksesta.

Niitin uhri, Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemi, huilaa peleistä pidempään. Kenties koko loppukauden. Pelicans tiedotti tiistaina, että 170-senttisen taitohyökkääjän arvioitu sairausloman pituus on 4–6 viikkoa.

– Näin kyllä, että sieltä on äijä [Wirtanen] tulossa. Heitin kiekon yhdellä kädellä eteenpäin, mutta sen enempää en ehtinyt tilanteessa reagoida. Ikävästi osui polveen, mutta noita sattuu välillä, kertasi Kangasniemi ESS:n Hockey Time -podcastin haastattelussa keskiviikkona.

Esittikö pelitilanteessa suihkukomennuksen saanut Wirtanen minkäänlaista anteeksipyyntöä ottelun jälkeen?

– Ei ole tullut mitään, Kangasniemi kuittasi.

Ennen avauserän lopussa sattunutta tälliä Kangasniemi nahisteli aloitustilanteessa TPS-hyökkääjä Lauri Pajuniemen kanssa. Molemminpuolinen huitominen, ja turkulaispuolustaja Ruben Rafkinin kanssa väännetty poikapaini, eivät kuitenkaan toimineet Kangasniemen mukaan eskaloivina tekijöitä polvitaklaustilanteeseen.

Ikävästi osui polveen, mutta noita sattuu välillä.

Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemi

– Mielestäni se oli ihan normaali tilanne. Hän [Pajuniemi] kopautti mua mailalla ensin ja mä löin takaisin polvariin. Ihan normaalisti pelasin sen jälkeen.

Kevään tosipelien kynnykselle sattunut loukkaantuminen luonnollisesti harmittaa Pelicansin kuluvan kauden kolmanneksi tehokkainta pistemiestä. Seuraavien viikkojen aikana Kangasniemen treeniohjelma koostuu kuntouttavasta, aerobisesta ja ylävartaloa vahvistavasta harjoittelusta.

– Parhaani teen, että toipuisin mahdollisimman nopeasti. Vaikeaa sanoa mitään tarkkaa aikataulua.

Pelaamissaan 41 ottelussa 35 tehopistettä iskeneen Kangasniemen kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio. Helmikuussa 26 vuotta täyttänyt hyökkääjä on tehnyt tasaisesti tulosta hyökkäyspäässä. Myös puolustusvelvoitteet ovat hoituneet kunnialla, kuten teholukema +7 osoittaa.

– Mielestäni pelaamiseni on parantunut koko ajan kauden edetessä. Olen pystynyt pelaamaan luotettavasti molempiin suuntiin, Kangasniemi arvioi.

Kangasniemen ja Pelicansin välinen sopimus päättyy tähän kauteen. Jatkolapusta on ollut jo puhetta, mutta taitavalle hyökkääjälle riittänee kysyntää myös Päijät-Hämeen ulkopuolella.

– Pelicanskin on varmasti hyvä vaihtoehto. Olemme olleet yhteyksissä. Hyvin olen täällä viihtynyt ja kehitystä on tullut. Varmaan lähiaikoina selviää enemmän, pyöritteli Kangasniemi vastauksensa tulevaisuudestaan.

Pelicansilla on runkosarjaa jäljellä kahdeksan ottelua. Torstaina lahtelaiset pyrkivät katkaisemaan neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa sarjakärki Lukon isäntänä. Kaanit ovat voittaneet joukkueiden kuluvan kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi.

Vajaan kolmen viikon päästä päättyvän runkosarjan lisäksi myös mahdolliset pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kamppailut huilaava Kangasniemi on ollut aiemmissa Lukko-peleissä turkoosipaitojen paras pistemies 2+3-tehoillaan.

– Ei sillä ole merkitystä ketä vastaan pelaa, mutta totta kai kärkikamppailut sytyttävät vielä enemmän. Hyvä homma, että on tullut onnistumisia.

Kikkatirehtöörin poissaolo aiheuttaa ison loven Pelicansin tuloksentekoyksikköön ja erityisesti ylivoimapelaamiseen.

– Kyllä joukkueesta ratkaisijoita löytyy. Esimerkiksi Elias Vilén ja Juuso Jämsen ovat tulleet todella ennakkoluulottomasti kesken kauden mukaan, Kangasniemi kehui.

Kuuntele Hockey Time -podcast ja Iikka Kangasniemen haastattelu osoitteessa ESS.fi.

Pelicans–Lukko, Liigaa Isku Areenassa torstaina kello 18.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä. It's Hockey Time -ottelulähetys käynnistyy Radio Voiman taajuudella (98,6 MHz) ja nettiradiossa kello 17.30.

Pelicans maksoi kovan hinnan TPS-sentterin polvitaklauksesta – "Näin kyllä, että sieltä on äijä tulossa"

Pelicans kaipasi Iikka Kangasniemen tehoja Oulussa, mutta valmennusjohto ei mennyt poissaolojen taakse – "Meidän tehtävämme on auttaa niitä jätkiä, jotka ovat mukana"

Pelicansille karmea takaisku – rumasti taklattu Iikka Kangasniemi sivuun 4–6 viikoksi

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut