Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

LP Viesti voiton päässä naisten lentopallomestaruudesta – "Katkaisupelit ovat haastavimmat"

LP Viesti kaatoi tiistaina Kuusamon 3–1 naisten lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä loppuottelussa. Perjantaina LP Viestillä on mahdollisuus voittaa Kuusamossa kymmenes mestaruutensa.

Ottelun erikoisuuksiin kuului LP Viestin toisen erän loppu, minkä joukkue voitti 17–1. Kuusamo johti erää 10–8, mutta hävisi sen 11–25. Kuudetta mestaruuttaan tavoitteleva LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen teki tiistaina 13 pistettä ilman hyökkäysvirheitä. Hän uskoo toisen loppuottelun olevan vaikea.

– Katkaisupelit ovat haastavimmat. Pelissä oli paljon outoja juttuja, oli mielenkiintoinen peli. Meillä oli ihmeellinen notkahdus kolmannessa erässä, Kosonen sanoi Ruudun haastattelussa.

Hakkuri Iina Andrikopoulou teki LP Viestille 22 pistettä ja iski myös ottelupallon kenttään. Anniek Siebring teki 16 pistettä. Myös passari Viktoriia Tuchashvili ja keskipelaaja Anna Czakan pelasivat vahvan pelin. LP Viesti voitti ässät 11–2. Kuusamon riveissä kaksi vuotta sitten pronssia juhlinut Nea Haatainen syötti neljä ässää.

Kuusamo koki kovia

Ensimmäistä kertaa finaaleita pelaava Kuusamo koki kolmannen erän alkupuolella takaiskun, kun keskitorjuja Linda Andersson loukkasi nilkkaansa. Jo ennestään keskipelaaja Jonna Wasserfaller oli sivussa loukkaantumisen takia. Yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi tuli Anderssonin paikalle. Kuusamo sai loukkaantumisesta sisulatauksen ja vei erän.

– Yritin pelata siinä paikalla mahdollisimman hyvin, vain pallo kerrallaan. En jännittänyt, Pyhäjärvi sanoi Ruudun haastattelussa.

Kuusamo aloitti hyvin vielä neljännen erän ja johti sitä 8–4, mutta jänne ei kestänyt loppuun saakka. Polina Malik oli 14 pisteellä vieraiden tehokkain. A-maajoukkuepelaaja Jessica Kosonen teki 12 pistettä.

Jos Noora Kosonen voittaa kuudennen mestaruuden, hän nousee jaetulle neljännelle sijalle mestaruuksien määrässä. Aija Ollila, Kaisa Nyman (os. Jokinen) ja Hillaelina Hämäläinen ovat voittaneet seitsemän mestaruutta.