Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaapo Kähkösen yhdeksän ottelun voittosarja katkesi kuuden maalin tappioon Coloradolle

Colorado Avalanche nuiji Minnesota Wildin maalein 6–0 ja katkaisi samalla vierasjoukkueen suomalaismaalivahdin Kaapo Kähkösen yhdeksän ottelua kestäneen voittosarjan NHL-jääkiekkoliigassa. Yhdeksän edellisen pelaamansa ottelun aikana Kähkönen oli pysäyttänyt 94,7 prosenttia laukauksista ja päästänyt vain 1,44 maalia ottelua kohti.

Kähkönen torjui 36 laukausta, mutta ei pystynyt torjumaan kymmenettä perättäistä voittoa. Yhdeksän pelin voittosarja on NHL-historian viidenneksi pisin tulokasmaalivahdille.

Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog tekivät kumpikin kolme pistettä. Mikko Rantanen teki yhden maalin ja Joonas Donskoi syötti kaksi. Rantanen on tehnyt 10 pistettä (5+5) viidessä viime ottelussa.

– Hävisimme tämän ottelun kaikilla osa-alueilla. Emme onnistuneet missään kahdessa viimeisessä pelissä, Minnesotan valmentaja Dean Evason sanoi ottelun jälkeen NHL:n verkkosivuilla .

Minnesota hävisi Coloradolle myös perjantaina. Kähkönen ei pelannut ottelussa.

– Luulen, että tässä ottelussa ainoa positiivinen asia oli kolmas erä, mutta emme pelanneet sitäkään riittävän hyvin, Evason jatkoi.

Coloradon valmentaja Jared Bednar ylisti NHL:n sivuilla joukkueensa onnistumista laajalla rintamalla.

– Pidän siitä tosiasiasta, että koko joukkueemme pelaa hyvää kiekkoa. Meillä ei ollut heikkoja lenkkejä, Bednar hehkutti.

Philipp Grubauer pysäytti Coloradon maalilla 31 laukausta ja pelasi kauden viidennen nollapelinsä, mikä on NHL-maalivahtien tämän kauden suurin lukema. Grubauerilla kirjattiin myös yksi syöttöpiste.

– Se ei olisi mahdollista ilman joukkuekavereitani. Kaikki tekevät kovasti töitä, kaikki tekevät oikeita asioita puolustuksessa ja blokkaavat laukauksia. Kaikki tekevät uskomatonta työtä ja uhrauksia. Tällä tavalla meidän pitää pelata pudotuspelien lähestyessä. Nämä olivat kaksi valtavan tärkeää peliä. Saatamme kohdata tämän joukkueen pudotuspeleissä, joten halusimme lähettää viestin, Grubauer sanoi.