Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

VaLePa kukisti Tiikerit ja eteni Mestaruusliigan finaaleihin

Janne Kangaskokon valmentama VaLePa voitti lauantaina Kokkolan Tiikerit Sastamalassa 3–0 toisessa välieräottelussa ja eteni näin ensi torstaina alkavaan finaalisarjaan voitoin 2–0.

Vastustaja selviää sunnuntaina Pielavedellä, sillä Savo Volley voitti omassa toisessa välieräottelussaan Vantaan Ducksin myös 3–0 ja tasoitti voitot 1–1:een.

Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa. Jos Savo Volley etenee finaaleihin, sillä on kotietu. Jos VaLePa kohtaa Ducksin, Kangaskokon suojateilla on kotietu.

– Pelipäivät ovat torstai, lauantai ja tarvittaessa tiistai. Eiköhän Savo ole suosikki sunnuntaina, kun pelataan Pielaveden pienessä hallissa, Kangaskokko sanoi.

Nikula ja Mäkinen tehokkaimmat

VaLePan ja Tiikereiden välinen ottelu oli alussa tasainen, mutta VaLePan voitettua avauserän alkoi vieraiden usko voittoon heiketä.

– Saimme hyvällä syötöllä Tiikereiden vastaanottoa sen verran heikommaksi, etteivät he päässeet pelaamaan heidän asettaan, nopeaa tempoa. Sen jälkeen saimme hyvin puolustettua heidän hyökkäyksiään ylös, Kangaskokko sanoi.

Aaro Nikula ja Sakari Mäkinen tekivät VaLePalle 15 pistettä. Kumpikin teki vain yhden hyökkäysvirheen ja VaLePa joukkueena vain kuusi, kun Tiikereiden vastaava luku oli 21. VaLePa voitti torjuntapisteet 13–3.

Antti Ropponen teki Tiikereille 13 ja Jiri Hänninen 10 pistettä.

Savo Volley löysi oman tasonsa

Timo Tolvanen oli lauantaina illalla vähäsanainen, vaikka Savo Volley voitti 3–0 oman välieräottelunsa Vantaan Ducksia vastaan.

– Olemme edelleen selkä seinää vasten. Pelasimme tänään lentopalloa ja sunnuntaina jatketaan, Tolvanen sanoi.

Keskipelaaja Severi Savonsalmi ja yleispelaaja Antti Siltala tekivät Savo Volleylle 15 pistettä. Mikko Räsänen kunnostautui vastaanotossa. Passari Fedor Ivanov pääsi jakamaan passeja tasaisesti eri puolille.

Savo Volley voitti torjuntapisteet 12–4 ja ässät 7–0. Kaikki Ducksin laitapelaajat jäivät alle 50 prosentin hyökkäystehoille.

Avausottelussa 33 pistettä tehnyt Joonas Jokela oli nyt kahdeksalla pisteellä joukkueen tehokkain.