Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

BBC: Glen Kamara joutui valmentajan mukaan rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa

Glasgow Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard kertoi BBC:lle , että joukkueen suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa Slavia Prahaa vastaan torstaina. Slavian Ondrej Kudela peitti kädellään suunsa samalla kun sanoi jotakin Kamaralle ottelun loppuvaiheissa.

Tämän jälkeen raivostuneet Rangersin pelaajat ympäröivät Kudelan.

– Pelaajani sanoi, että hän joutui rasismin kohteeksi, Gerrard sanoi.

– Olen pettynyt siihen, että he yrittävät puolustaa omaa pelaajaansa ja kutsuvat meitä valehtelijoiksi. Olen vihainen. Tunnen Glenin ja luotan häneen sataprosenttisesti. Slavian pelaaja aiheutti tämän, ja jotain täytyy tapahtua nopeasti, mutta se ei ole minun käsissäni. Mutta mitä tahansa tapahtuu, seison Glenin rinnalla. Emme puhu nyt jalkapallosta. Tämä on (Euroopan jalkapalloliiton) Uefan asia, ja toivon, ettei sitä lakaista maton alle, Gerrard jatkoi.

Ottelun päätyttyä Gerrardin nähtiin keskustelevan Slavian päävalmentajan Jindrich Tripisovskyn ja Uefan delegaattien kanssa.

"Lyötiin nyrkeillä päähän"

Slavia Praha julkaisi lausunnon, jossa Kudela myönsi kiroilleensa Kamaralle mutta kiisti rasismisyytöksen. Slavian mukaan kyseessä oli reaktio Rangersin kovaotteiseen peliin.

– Slavian pelaajat joutuivat ennennäkemättömän pahantahtoisen pelin kohteeksi vastustajan taholta. Tällaista peliä emme ole koskaan kohdanneet, lausunnossa sanotaan.

Kaksi Rangersin pelaajaa sai punaisen kortin ottelussa, joka päättyi Slavia Prahan 2–0-voittoon ja etenemiseen jatkoon. Slavia Prahan maalivahti Ondrej Kolar joutui loukkaantuneena pois kentältä pelin 65. minuutilla, kun Rangersin Kemar Roofen jalka oli osunut häntä kasvoihin. Roofe sai tilanteessa punaisen kortin.

– Ottelun päätyttyä joukkuetta ei päästetty pukuhuoneeseen. Kamara hyökkäsi Ondrej Kudelan päälle, ja häntä lyötiin nyrkeillä päähän valmentaja Steven Gerrardin nähden. Uefan paikalla olleet edustajat olivat järkyttäneitä tällaisesta käytöksestä, Slavia ilmoitti lausunnossaan.