Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

VaLePan syöttöpeli oli myrkkyä Tiikerien vastaanottajille – "Viides erä oli syöttöiloittelua"

VaLePa voitti keskiviikkona Kokkolassa Tiikerit 3–2 lentopallon miesten Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa ja on voiton päässä finaalipaikasta. Toinen välierä pelataan lauantaina VaLePan kotikentällä Sastamalassa.

VaLePa ratkaisi viidennen erän syötöllä. Ensin Romans Saussilla oli monen syötön vuoro, ja pian sen jälkeen Aaro Nikula laittoi vielä paremmaksi. VaLePa voitti päätöserän murskaavasti 15–4.

– Viides erä oli tosiaan syöttöiloittelua. Kokonaisuutena ottelussa oli jännittynyt fiilis, ja me kestimme paineet lopulta hieman paremmin, VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Sakari Mäkinen oli 24 pisteellä VaLePan tehokkain. Nikula teki 19 ja Sauss 12 pistettä.

VaLePa sai hyvin kuriin Tiikereiden laitahyökkääjät. Jiri Hänninen teki 15 pistettä, mutta hänen saldoaan rasitti 11 hyökkäysvirhettä. Hakkuri Antti Ropponen teki vain seitsemän pistettä, hyökkäysvirheitä hänelle kertyi kahdeksan.

VaLePa on voittanut kolme edellistä mestaruutta vuosina 2017–19, viime keväänä mestaruutta ei jaettu.

Ducks yllätti Savo Volleyn

Runkosarjan voittanut Savo Volley aloitti välierät vierastappiolla. Puolivälierissä jo Hurrikaanin pudottanut Vantaan Ducks kaatoi savolaiset 3–1.

Ducksin hakkuri Joonas Jokela oli ottelun tehokkain peräti 33 pisteellä. Ottelupallosta hyökkäyspisteen tehnyt Tommy Carmody kokosi 13 pistettä.

– Toisen erän alku oli vähän heikko. Sitten sanoin jätkille, ettei se ole vahinko että me ollaan välierissä, Jokela sanoi Ruudun haastattelussa.

Toinen välieräottelu pelataan lauantaina Pielavedellä. Tarvittaessa kolmas on samassa hallissa sunnuntaina.

– Kaksi mahdollisuutta on nyt laittaa peli pakettiin. Pielavedellä on oltu joskus myllyssä, mutta lähdetään sinne voittamaan, peräti seitsemän ässää syöttänyt Jokela jatkoi.

Savo Volley ei löytänyt laidasta tehoja. Keskipelaaja Severi Savonsalmi oli 15 pisteellä tehokkain. Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu saivat kokoon 11 pistettä.