Suomen nelikko olympiahaaveiden kera Tukholman MM-taitoluistelukuplaan

Saarinen tekee MM-debyyttinsä aikuisten sarjassa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Tukholman Globen-halli vastaanottaa maailman taitoluistelueliitin, kun taitoluistelun MM-kisat palauttavat ensi viikolla kahden vuoden tauon jälkeen upean lajin sen ystävien ihasteltavaksi. Viime vuonna MM-kisoja ei koronaviruspandemian takia saatu järjestetyksi, mutta nyt Tukholma sai vihreää valoa kisan järjestämiseen. Tiukin turvajärjestelyin, tietysti.

Suomea kisoissa edustavat yksinluistelijat Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen sekä jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Virtanen on jo neljättä kertaa MM-kisoissa, Turkkilalle ja Versluisille MM-edustus on toinen ja Saarinen tekee MM-debyyttinsä aikuisten sarjassa.

– Ehkä pikkaisen on jännitystä havaittavissa, 22-vuotias Saarinen naurahtaa debyytistään.

Haastetta niin Saariselle kuin muillekin tuo se, että koronan myötä kisoja on kauden mittaan peruttu paljon.

– On ollut hankaluuksia löytää kilpailurytmiä, mutta tyytyväinen olen, että on edes muutamia kisoja saanut alle, Saksassa kuluvan kauden asunut Saarinen miettii.

– Viime kaudella oli 35 lentoa. Nyt on vähemmän matkustamista, ja energiatasot ovat paremmat. Tämä voi kääntyä jopa eduksi, toteaa puolestaan tyttövauvan vuoden alussa perheeseensä saanut Virtanen.

Tavoitteista ei suomalaisnelikko maalaile ennen kisoja, mutta ensi helmikuu ja Pekingin olympiajäät välkkyvät mielessä. MM:ssä on jaossa olympiapaikkoja, joiden saavuttamisesta toki monimutkaisen järjestelmän myötä saadaan selvyyttä vasta kisojen päättyessä.

– Kyllähän se on mielessä. Omalta uralta vielä puuttuu olympialaiset, on se motivaattori. Ei siitä kuitenkaan sen isompaa stressiä ota, Virtanen sanoo.

Katastrofia vältellen

MM-taitoluisteluissa turvaprotokolla on tiukka, ja oma hotellihuone tulee liiankin tutuksi urheilijoille kisaviikon aikana. Lääkärinä työskentelevä Virtanen tietää koronauhkakuvat, mutta järjestelyjen toimivuuteen ja riittävyyteen on luottoa.

– Uskoisin, että säästytään varsin hyvin isommalta katastrofilta.

Tyhjässä Globenissa tuhansien taputusten ja yleisön tuoman energian puuttuminen harmittaa, vaikka yleisöttömyys täysin ymmärrettävä onkin. MM-ensikertalainen Saarinen olisi mielellään ottanut pari erityistä katsojaa paikalle.

– Olisin toivonut, että äiti ja iskä olisivat päässeet paikan päälle. Toivottavasti jokin toinen vuosi sitten.

--------------

Korjattu aiempaa uutista klo 17.55: Saarinen on 22-vuotias, ei 21-vuotias.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut