Red Bull sovitti ennakkosuosikin viittaa F1-testien päätöspäivänä, Bottas haki vielä tuntumaa

Bottas ei ole vielä sataprosenttisen tyytyväinen autoon. AFP / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari, Luis Vasconcelos / STT

Kolme päivää kestäneet formula ykkösten testit päättyivät sunnuntaina Bahrainissa, ja suomalaiskuljettajat ottivat vielä kaiken ilon irti viimeisistä hetkistä ennen kauden alkua. Aamupäivän testijaksolla eniten kierroksia kellotti Alfa Romeon Kimi Räikkönen (91) ja toiseksi eniten Mercedeksen Valtteri Bottas (86).

Räikkönen ajoi koko viikonlopun yhden päivän ennätyksen 166 kierrosta. Bottas luovutti viimeisiksi neljäksi tunniksi ajovuoron Lewis Hamiltonille.

– Pystyimme käymään koko suunnitellun ohjelman läpi ja keskittymään pitkiin vetoihin. Vertailimme vähän erilaisia asetuksia. Saimme paljon dataa, ja mielestäni otimme askeleita eteenpäin. En ole vieläkään sataprosenttisen tyytyväinen autoon, mutta niin ei ole koskaan tässä vaiheessa kautta, Bottas kiteytti.

Sunnuntain ja koko viikonlopun kärkiajan 1.28,960 kellotti Red Bullin Max Verstappen. Red Bullin kuljettajat Verstappen ja Sergio Perez pitivät hyvää vauhtia läpi viikonlopun, mutta Bottas ei halunnut arvioida, onko Mercedeksen viime kauden etumatka kiritty kiinni.

– On vaikea verrata eri tallien aikoja, koska emme tiedä, mitä ohjelmia tai millä polttoainemäärillä muut ovat ajaneet. Minusta tuntuu tässä vaiheessa, että erot voimasuhteissa ovat pieniä, Bottas sanoi.

Mercedes ei päässyt kilometritavoitteeseen

Viime vuoden talvitesteissä Mercedes ajoi ylivoimaisesti eniten testikierroksia. Kuuden testipäivän aikana kierroksia kertyi tuolloin 903, mikä oli 59 eli noin yhden kilpailun verran enemmän kuin toiseksi eniten testanneella tallilla. Tänä vuonna testipäiviä oli kolme ja Mercedes-autoille kirjattiin yhteensä 304 kierrosta.

Bottas sai vaihdelaatikkovian takia perjantaina ajettua vain kuusi kierrosta, ja maailmanmestari Hamiltonin auto hinattiin lauantaina kertaalleen talteen rataa reunustavalta hiekalta.

– En voi sanoa, että pääsimme kilometrimäärässä tavoitteeseen, mutta emme jääneet kauas. Sunnuntai oli ehjä päivä, ja saimme sekä hyvän määrän kierroksia että paljon laadukkaita testikierroksia. Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen. Nyt on kaksi viikkoa aikaa kääntää testeissä kerätty data suorituskyvyksi, Bottas suuntasi katseen kohti kauden avausta.

F1-kausi käynnistyy Bahrainissa kahden viikon kuluttua. Tämän vuoden kisakalenterissa on 23 kilpailua.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut