Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Chelsea nollasi jälleen vastustajansa, Leeds pitkästä aikaa pistejakoon

Sarjanousija Leedsin peleissä on tällä kaudella jalkapallon Englannin Valioliigassa sattunut ja tapahtunut, mutta lauantaina Chelsea hyydytti vauhdikkaasta pelitavastaan tunnetun Leedsin maalittomaan tasapeliin. Leeds oli edellisen kerran pelannut tasapelin 22. marraskuuta Arsenalia vastaan. Kahden pistejaon väliin mahtui peräti 18 liigapeliä.

Puolustuspelinsä saksalaisvalmentaja Thomas Tuchelin johdolla tilkinneelle Chelsealle vastustajan nollaamisesta on tullut tapa. Chelsea ei ole päästänyt maaliakaan edellisissä viidessä ottelussaan. Lauantaina Chelsean maalivahti Edouard Mendyn ei tarvinnut rehkiä nollapeliputkensa jatkamiseksi. Mendylle merkittiin ottelussa neljä torjuntaa. Leedsin maalilla Illan Meslierin kauden yhdeksäs nollapeli vaati kahdeksan torjuntaa.

Chelsea jatkaa sarjassa neljäntenä. Leedsin sijoitus on 11:s.

Crystal Palacen voitto jäi maalitykin eleen varjoon

Siinä missä Valioliigassa on ehditty tuttua tyhjiin katsomoihin, niin yhtä tavanomaista on ollut otteluiden aloittaminen rasismin vastaisella polvistumiseleellä. Lauantaina Crystal Palacen ykköshyökkääjä Wilfried Zahasta tuli ensimmäinen pelaaja, joka jätti viime kesältä tutun eleen tekemättä.

Zaha jäi ottelussa West Bromwichia vastaan seisomaan kaikkien muiden polvistuessa tuttuun tapaan ennen avauspotkua.

– Päätökseni on ollut kaikkien tiedossa jo parin viikon ajan, Zaha sanoi ennen ottelua.

Norsunluurannikkolainen ei päätöksellään halunnut halveksua Black Lives Matter -liikettä, vaan päinvastoin. Käänteinen ele nosti Zahan mielestä unohtuneen asian jälleen tapetille.

– Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, mutta minun mielestäni polvistumisesta on tullut rutiininomaista ja se ei aja asiaansa, Zaha perusteli.

– Tiedän, että Valioliiga ja muut tahot tekevät töitä muutoksen tekemiseksi ja arvostan sitä paljon. Arvostan myös joukkuetovereitani ja kaikkia muita, jotka haluavat polvistua. Nyt haluan vain keskittyä jalkapalloon ja nauttia pelaamisesta. Aion jatkossakin seisoa, Zaha sanoi.

Sarjaporrasta alempana Englannin Mestaruussarjassa polvistumisesta ovat luopuneet jo Millwall, Derby, Bournemouth ja Brentford.

Itse ottelussa Crystal Palace palasi kolmen voitottoman pelin jälkeen takaisin oikeille raiteille. Crystal Palacen 1–0-voittomaalin laukoi rangaistuspotkusta Luka Milivojevic.