Seppälä paransi takaa-ajossa maailmancup-sijoitustaan 15 pykälää – Fillon Maillet piti sprintistä hankkimansa piikkipaikan

Seppälä ylsi suomalaisista ainoana maailmancup-pisteille. ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Tero Seppälä sijoittui lauantaina parhaana suomalaisena 25:nneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin takaa-ajokisassa Tshekissä. Ensimmäiseltä pystypaikalta kolme sakkoa ampunut Seppälä hävisi 12,5 kilometrin matkan voittaneelle Ranskan Quentin Fillon Mailletille kaksi minuuttia ja 44 sekuntia.

Toiseksi Nove Mestossa sijoittui voittajalle kahdeksan sekuntia hävinnyt Norjan Johannes Thingnes Bö ja kolmanneksi Ranskan Emilien Jacquelin (–14,6).

Seppälä ylsi suomalaisista ainoana maailmancup-pisteille 40 parhaan joukkoon. Viisi sakkoa ampunut Tuomas Harjula hävisi voittajalle neljä minuuttia ja 11 sekuntia ja oli 48:s. Neljä sakkoa laukonut Jaakko Ranta (–4.17,6) oli 50:s.

Voittaja Fillon Maillet oli ykkönen myös takaa-ajoa edeltäneessä sprintissä. Seppälän lähtöpaikka ennen takaa-ajoa oli sprintin 40. sija.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto on kahden norjalaisen kauppa, Johannes Thingnes Bön ja lauantaina neljänneksi sijoittuneen Sturla Holm Lägreidin. Kun jäljellä on kolme cup-osakilpailua, Bö johtaa Lägreidiä 25 pisteellä, mutta pistelaskumatematiikka suosii Lägreidiä.

Kauden päätteeksi kilpailijat saavat jättää laskuista huonoimpia cup-kisojaan, ja vertailussa Lägreidilla on etulyöntiasema.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut