Tapparan Heljanko piti nollan toisen kerran kauden jääkiekkoliigassa – "Tiivis pelirytmi saattaa selittää pienen maalimäärän"

Juha Aaltonen / STT

Tappara otti perjantaina neljännen voiton KalPasta yhtä monessa tämän jääkiekkoliigakauden keskinäisessä ottelussa, kun Jiri Smejkalin toisen erän ylivoimamaali jäi ottelun ainoaksi.

Maalivahti Christian Heljangolle nollapeli oli kauden toinen ja uran kymmenes. Edellinen tuli Jukureita vastaan 20. helmikuuta, kun Tappara voitti 3–0.

– Tämä oli samanlainen peli KalPaa vastaan kuin aiemmatkin. KalPa on laadukas joukkue, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tiivisti ottelun.

Kahdessa edellisessä keskinäisessä Tappara oli saanut kaksi pistettä ja KalPa yhden otteluiden päätyttyä Tapparalle 2–1. Nyt tuli toisen kerran kolmen pisteen voitto.

Vain yksi maali yhteensä oli todella vähän tilanteisiin nähden. Niitä riitti molemmissa päissä.

– Tiivis pelirytmi saattaa selittää pienen maalimäärän, mutta suomalaiset maalivahdit ovat hyviä. Meilläkin on erinomainen maalivahtivalmentaja, Tapola sanoi.

Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen oli edelleen sivussa kokoonpanosta.

– Ainakaan alkuviikosta ei ole tulossa kukaan mukaan joukkueeseen. Ehkä loppuviikosta, Tapola sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut