Kotona viihtynyt Räikkönen toivoo Alfa Romeon ajokaluston kehittyneen – formula ykkösten suomalaiskonkarin talvi on sujunut hyvin

Viime kaudella Räikkönen saalisti vain neljä MM-pistettä, mikä oli hänen uransa huonoin saldo. . AFP. / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen, Luis Vasconcelos / STT

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen urakoi perjantaina 63 testikierrosta, kun formula ykkösten talvitestit jatkuivat Bahrainissa. Hän ajoi aamusessioiden kuudenneksi nopeimman kierrosajan, ja aamupäivällä häntä enemmän kierroksia urakoi vain AlphaTaurin Pierre Gasly (74).

Räikkönen ei enää osallistunut iltapäiväsessioon vaan tallitoveri Antonio Giovinazzi kiidätti autoa Sakhirin radalla. Suomalaiskuljettajan mukaan talvi ja valmistautuminen kauteen ovat sujuneet mukavasti.

– Normaali talvi. On kiva viettää aikaa perheen kanssa, mutta tänään oli ensimmäinen päivä ja kerta, kun ajoin autolla, Räikkönen tuumi perjantain urakkansa jälkeen.

– Olosuhteet ovat varmasti melko oikukkaat, kun tuuleekin. On vaikea sanoa tarkkaan, missä menemme ja vertailla edelliseen autoon. Paikoittain tuntuu melko hyvälle, mutta tuuli tekee homman vaikeaksi joissain kohdissa. Mutta se on sama kaikille. Nämä ovat erilaiset olosuhteet kuin missä olemme kilpailleet täällä.

Kohti kärkeä?

Räikkönen ei suostunut vertailemaan Ferrarin toimittamaa voimayksikköä viimevuotiseen.

– On mahdotonta verrata johonkin viimevuotiseen, ja olosuhteetkin ovat erilaiset. Olen varma, että se on parempi. Olen varma myös siitä, että muutkaan eivät ole siinä, missä olivat. Jää nähtäväksi kilpailuissa. Sanoisin, että askel eteenpäin, 41-vuotias kuljettajakonkari muotoili.

Viime kaudella Räikkönen saalisti vain neljä MM-pistettä. Saldo oli hänen uransa huonoin. Edellisellä kaudella hän keräsi Alfa Romeolla 43 pistettä, joten pudotus oli raju eikä ajokalusto vaikuttanut kilpailukykyiselle. Voiko tämän vuoden auto viedä lähemmäs kärkeä?

– Toivon niin, mutta en vielä tiedä. En tiedä, mitä muut tekevät. On hyödytöntä spekuloida sitä nyt. Se nähdään lähiviikkoina.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut