KooKoolta eivät onnistu enää edes takaiskumaalien haastot

Pasi Peltola / STT

Puolitoista vuotta jääkiekkoliigassa liki pelkkiä kehuja kerännyt KooKoo tuntuu olevan vapaassa syöksyssä. Joukkueen puolustuspeli on pahasti sekaisin, ja nykymenolla Kymenlaaksossa pitää olla huolissaan jopa pudotuspelipaikasta.

KooKoo koki kuudennen peräkkäistappion hävittyään Sumulaaksossa vierailleelle Tapparalle maalein 3–4.

Vieraiden yllätyssankareita olivat nelosketjun sentteri Sami Moilanen ja laitahyökkääjä Petteri Puhakka, jotka kikkailivat kaksi maalia ja 1+1 tehopistettä mieheen alle varttitunnissa. Tapparan jälkimmäiset maalit syötti laitahyökkääjä Kristian Tanus (0+2), jonka ilta huipentui komeaan ja kipeään kouvolalaislämärin blokkaamiseen 15 sekuntia ennen summeria.

– Maaleja tulee sen verran harvoin, että KooKoon haastoa maalistani piti oikeasti pelätä. Joukkue taisteli hienosti johtoasemassa päätöserässä ja erityisesti päätösminuutilla, kun kiekkoa syötiin urakalla, tuuletti vasta 4+2 tehopistettä tällä kaudella koonnut Moilanen, 21.

KooKoon puolustaminen ontuu pahasti. Tappiosumassa pahoja arviointivirheitä ovat tehneet runsaasti myös hyökkääjät, mutta keskiviikkona puolustajien Martin Bergerin ja Alexander Bonsaksenin sekä maalivahti Joona Voutilaisen avauserän virheet maksoivat maalin mieheen. KooKoolle on tuomittu kuuden pelin tappiokierteessä neljä jäähyä väärästä vaihdosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut