Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Norja ei valitakaan Kläbon kohtelusta – hiihtotähti pyysi itse täyskäännöstä

Norjan hiihtoliitto kertoi keskiviikkona, että Oberstdorfin MM-hiihtojen 50 kilometrin kisassa voittonsa hylkäykseen menettäneen Johannes Hösflot Kläbon tapauksesta ei jätetäkään valitusta. Täyskäännös tiistaiseen tietoon valituksen jättämisestä tuli Kläbon itsensä toiveesta.

Kläbo ja venäläinen Aleksandr Bolshunov kamppailivat loppusuoran alkaessa voitosta, ja Bolshunovin sauva katkesi. Tuomarineuvosto katsoi Kläbon estäneen Bolshunovia ja vei norjalaiselta mestaruuden.

– Johannes on pyytänyt Norjan hiihtoliittoa vetämään valituksen pois, Kläbon isä Haakon Kläbo viestitti norjalaismedialle keskiviikkona.

Norjan maastohiihtojohto kertoi ymmärtävänsä Kläbon ratkaisua, vaikka tiistaina Norjan joukkueenjohtaja Espen Bjervig totesikin norjalaisten uskovan, että hylkäykseen johtanut tilanne "oli kilpailuun kuuluva tapahtuma".

– Olemme koko ajan tiedostaneet, että valitukseen oli sekä puoltavia että vastaan sanovia näkökantoja. Näin ollen tuemme Johannesta, ja olemme välittömästi olleet yhteydessä (kansainväliseen hiihtoliittoon) FIS:iin saatuamme tiedon hänen toiveestaan, Bjervig kertoi keskiviikkona tiedotteessa.

Kläbo kertoi medialle lähettämässään viestissä, että "elämä on liian lyhyt vastoinkäymisistä liikaa murehtimiseen". Hänen mukaansa hän sai vasta keskiviikkona käsiteltyä asiaa tarpeeksi henkisesti ja se johti pyyntöön valituksen pois vetämisestä.

– Minusta tuntuu, että asian kanssa jatkaminen ei ole oikein. Haluan ajatella positiivisesti – ja jättää asian taakseni. En halua, että minut nähdään herkkähipiäisenä hiihtäjänä.

– Pysyn yhä kannassani, että en ole tehnyt mitään väärää – enkä ole estänyt ketään. En kuitenkaan kestä sitä, että asiaa käsitellään vielä pidempään valituksen myötä – huolimatta siitä, olisinko voittanut vai hävinnyt (käsittelyn).

"Haluan Emilin saavan kunnian oikeana voittajana"

Valituksen poisvedon myötä mitalijärjestys 50 kilometrillä jää seuraavaksi: voittaja Norjan Emil Iversen, hopeaa Bolshunov ja pronssia Norjan Simen Hegstad Krüger.

– Haluan Emilin saavan kunnian oikeana voittajana. Hän on erittäin hyvä ystäväni. Hän ansaitsee kunniaa ja hyvät juhlat, Kläbo viestitti.