Lokomotiv löi Jokerit kesälomalle

Lokomotiv Jaroslavl kukisti Jokerit maalein 4–1 ja eteni lohkovälieriin voitoin 4–0. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerien kausi jääkiekon KHL:ssä päättyi tylysti 1–4-tappioon Lokomotiv Jaroslavlille. Lokomotiv voitti ottelusarjan pelein 4–0. Jokereille jäi luu käteen, kun maalinteko tökki kauden tärkeimmällä hetkellä.

– Jäimme kauaksi parhaastamme. Jos meinaa pärjätä pudotuspeleissä, niin pitää pystyä pelaamaan parasta kiekkoa ja olla terveenä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Vuosi sitten Jokerit peittosi Lokomotivin pudotuspelien avauskierroksella voitoin 4–2. Jokerien taidot jäivät tuolloin kaikkiaan punnitsematta, kun sen kausi päättyi koronan takia 12 kuukautta sitten. Nykyisessä Jokerien joukkueessa oli peräti 16 pelaajaa, jotka kokivat kaksi hyvin erilaista pudotuspelisarjaa Lokomotivia vastaan.

Jokerit tiesi nykyisen Lokomotivin tasapainoisen vaaralliseksi, mutta se, että venäläissikermä ylsi näin ehyeen esitykseen taatusti yllätti useat.

– Lokomotiv puolusti äärimmäisen kurinalaisesti, Marjamäki ruoti.

Jokerien maalia vartioi jokaisessa neljässä pudotuspeliottelussa ykköstorjuja Anders Lindbäck, joka pystyi hyvään suoritukseen. Vastapäädyssä kanadanranskalainen Edward Pasquale sen sijaan veti vielä pitemmän korren, koska hän oli jopa loistelias. Jokerit ei kertaakaan edes johtanut ainuttakaan peliä ottelusarjassa.

– Maalinteko. Se söi meiltä viimeisetkin energiat. Pasquale oli maalissa erinomainen, Marjamäki listasi.

Mietittävää, ei kerrottavaa

Jokerit on edennyt KHL:n pudotuspeleihin jokaisella seitsemällä kaudellaan. Se on kuitenkin pystynyt vain kahdesti voittamaan ottelusarjan, 2020 ja samoin ensimmäisellä kerralla 2015.

Nyt se hävisi Lokomotiville kahdesti tekemättä maaliakaan. Yhteensä Jokerit viimeisteli neljässä ottelussa vaivaiset kolme osumaa.

Jokerit on hävinnyt avauskierroksen vain kerran aikaisemmin 0–4, TsSKA osoittautui 2017 ylivoimaiseksi katkaisten sarjan pikatahtia.

– Meillä jää paljon mietittävää. Vuosi sitten Jokerit pelasi parasta kiekkoa, silloin voi pärjätä. Nyt oltiin siitä aika kaukana henkisesti ja fyysisesti, sekä pelillisesti, Marjamäki suomi.

– Ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut