Hiihtomestari Stina Nilsson saattaa debytoida ampumahiihdon maailmancupissa ensi viikolla

Nilsson antaa viimeisimmät näyttönsä tällä viikolla, kun lajin kakkoskiertue IBU-cup päätetään Itävallan Obertilliachissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ampumahiihtoon vuosi sitten siirtynyt maastohiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson saattaa tehdä maailmancup-debyyttinsä uudessa lajissaan, kun ampumahiihdon maailmancup päättyy ensi viikolla Östersundissa. Ruotsin maajoukkuevalmentaja Johannes Lukas ei ainakaan vielä sulje ovea Nilssonilta.

– Stinalla, kuten kaikilla muillakin, on mahdollisuutensa (cup-joukkueeseen), Lukas pyörittelee.

Nilsson antaa viimeisimmät näyttönsä tällä viikolla, kun lajin kakkoskiertue IBU-cup päätetään Itävallan Obertilliachissa. Uuteen lajiin sopeutuminen on vienyt Nilssonilta aikansa, mutta helmikuussa hän jo väläytteli IBU-cupissa takaa-ajon kahdeksannella sijalla. Hän oli myös mukana toiseksi viestissä yltäneessä Ruotsin joukkueessa.

– Hänelle on tärkeintä päästä kilpailemaan. Katsotaan, miten hän suoriutuu ja miten muut onnistuvat, ja sitten valitsemme joukkueen Östersundiin, Lukas päättää.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut