Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Ella Junnila palasi Suomeen SE:n ja EM-pronssin kanssa – "Taitaa tämäkin päivä mennä vielä vähän sulatellessa"

Korkeushypyn tuore EM-pronssimitalisti Ella Junnila palasi Helsinki-Vantaan lentokentälle voipuneena mutta onnellisena. Suomen joukkueen kotimatka Puolan Torunissa järjestetyistä kisoista alkoi varhain maanantaiaamuna.

Vain joitakin tunteja aiemmin Junnila oli ylittänyt uuden SE-korkeuden 196 ja ottanut ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa.

– Ei ole ollut hirveästi aikaa sisäistää. Me ollaan puoli neljän aikaan aamusta lähdetty Puolasta tulemaan. Lyhyiden unien ja pitkän matkustuksen takia taitaa tämäkin päivä mennä vielä vähän sulatellessa, Junnila kertoi STT:lle puhelimitse.

Mitalikamppailussa Junnila jätti taakseen Ukrainan Julia Levtshenkon. Ennätys ja Tokion olympiaraja 196 ylittyi upeasti ensimmäisellä, mutta yllätyksenä se ei Tampereen Pyrinnön urheilijalle tullut.

– Oma kisa lähti käyntiin ja sujui niin hyvin, että lopulta oltiin korkeudessa 196. Ekalla oli pamautettava yli, mikäli mielii mitaleille ja näin tehtiin, Tampereen Pyrinnön urheilija kertasi.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa ja pystyn parantamaan ennätystä.

Ukrainan Jaroslava Mahutsih pokkasi kultaa tuloksella 200, kakkoseksi hyppäsi maannainen Irina Herastshenko tuloksella 198.

Suomen joukkueen kokonaispanos oli kaikkien aikojen paras EM-hallikisoissa, joita on järjestetty vuodesta 1967 lähtien. Perjantaina Kristian Pulli leiskautti pituushypyn pronssille, ja sunnuntaina koettiin kenties 2000-luvun suomalaisyleisurheilun menestyksekkäin kisapäivä.

Junnilan lisäksi Lotta Kemppinen pyrähti 60 metrin EM-hopealle, jonka lisäksi usea suomalainen sijoittui kymmenen parhaan joukkoon.

– Oli tosi kivat kisat olla, ei vain urheilumielessä vaan myös urheilukentän ulkopuolella. Ihan mahtava joukkue ja mahtava joukkuehenki. Ei olisi voinut parempaa toivoa, Junnila tunnelmoi.

– Koti-Suomestakin totta kai tsemppiä tuli, kuten arvata saattaa sukulaisilta ja kaikkein läheisimmiltäkin.

Junnila toi perheeseensä toisen EM-hallimitalin, sillä Junnilan äiti Ringa Ropo-Junnila hyppäsi pituushypyn EM-pronssille 1989.