Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Saksa vei joukkumäen voiton, Suomi ei selvinnyt toiselle kierrokselle – "Lentäisi nyt perhana johonkin"

Saksa voitti miesten joukkuemäen maailmanmestaruuden Oberstdorfin MM-kilpailuissa. Toisen kierroksen kolmannessa hyppyryhmässä Markus Eisenbichler räväytti 138,5 metriä, mutta Puolan Kamil Stochin 132,5-metrinen riitti pitämään Puolan pisteen saksalaisten edellä.

Saksan ankkuri Karl Geiger venytti neljännessä ryhmässä 136 metriä, ja Puolan Dawid Kubacki ei pystynyt vastaamaan 127,5-metrisellään. Puola putosi kolmanneksi, ja Itävalta otti hopeaa. Saksan voittomarginaali oli 11,1 pistettä. Puola jäi Saksasta 15,4 pistettä.

Maailmanmestaruusjoukkueessa hyppäsivät myös Pius Paschke ja Severin Freund.

Myös edellisissä MM-kilpailuissa joukkuemäen voittanut Saksa johti lauantain kilpailua avauskierroksen jälkeen 3,7 pisteen erolla Itävaltaan 11,1 pisteen erolla Puolaan.

Suomi jäi avauskierrokselle

Suomi sijoittui yhdeksänneksi joukkueella Niko Kytösaho, Antti Aalto, Arttu Pohjola ja Eetu Nousiainen. Venäjän hiihtoliitto oli avauskierroksen kahdeksas ja nappasi toisen kierroksen paikan 19,1 pisteen erolla Suomeen verrattuna.

Kytösaho ja Aalto hätyyttelivät kahdessa ensimmäisessä hyppääjäryhmässä 120 metrin rajaa ja pitivät Suomen haaveet toisen kierroksen paikasta elossa.

Kolmannessa ryhmässä Pohjola jäi 104 metriin. Sveitsin Simon Ammann vastasi 127,5-metrisellä ja vahvisti sveitsiläisten otetta toisen kierroksen paikasta. Myös Venäjä onnistui kolmannessa ryhmässä.

– Tyhjään mäkeen ja vähän oli liikaa intoa. Kiva oli päästä vetämään (joukkuemäkeen). Ekat kisat ja hyvä saada kokemusta, 19-vuotias arvokisadebytantti Pohjola summasi Ylen haastattelussa.

Neljännessä hyppääjäryhmässä Nousiainen venytti 120,5 metriä.

– Henkisellä puolella raskas kisamatka. Hyppääminen on ollut niin vaikeaa. Lentäisi nyt perhana johonkin, mutta kyllä täällä yritetään, Nousiainen tuumi ja ounasteli Suomen jäävän avauskierrokselle.

Kokenut Denis Kornilov sinetöi venäläisten jatkopaikan Nousiaisen hypyn jälkeen.

Suomi panosti hyppyjärjestyksessä kovaan kärkeen Kytösahon ja Aallon varhaisen hyppyvuoron myötä. Kaksikko ylsi normaalimäen kilpailussa toiselle kierrokselle, ja Kytösaho pääsi toiselle kierrokselle myös suurmäen kilpailussa.

– Jätkien ja koutsin kanssa sovittiin, että annetaan vaan mennä. Tuollainen hyppy tuli, Kytösaho summasi MM-urakan viimeiseksi jäänyttä hyppyään.