Bottaksella takana äärirajoillekin vedetty harjoituskausi – henkistä puolta työstetty kohti uutta kautta

Formula ykkösten Mercedes-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ei ole lepäillyt F1:n talvitauon aikana. Hän kertoo, että kuun lopussa alkavaan kauteen lähtee osin jopa "äärimmilleen" vedetyn harjoitusohjelman käynyt kuljettaja, joka on eritoten satsannut henkisen kapasiteetin kohentamiseen.

– Minulla oli sopivasti vapaata ja hyvää fyysistä treenijaksoa. Siihen peilaten tunnen olevani hyvin vahva. Ja sama juttu myös henkisesti, kaikki tuntuu olevan hyvin tasapainossa elämässäni. Olen nauttinut kiireistä tallin kanssa, valmistautuen kauteen, ja tällä hetkellä kaikki on täydellistä, Bottas kertoi Autosportin sivuilla .

Bottas jakoi lyhyen F1-tauon aikana aikaansa Suomen ja Monacon kesken. Harjoittelua tuli niin kylmässä kuin kuumassakin säässä.

– Kaikki ei ollut pelkkää lomaa. Oli myös kovaa työtä kunnon rakentamiseksi ja kaikessa muussakin. Toki sain tehtyä monia asioita, jotka tekevät minut iloiseksi.

– Talviharjoittelua oli paljon, aika lailla äärimmäistäkin sellaista. Yritystä pitää suomalaista Sisu-asennetta, tehdä juttuja, jotka tekevät sinut kovemmaksi. Hyvin on mennyt.

Parhaimmilleen, joka kisaan

Bottas on jäänyt neljällä Mercedes-kaudellaan tallitoverinsa, F1-ikoni Lewis Hamiltonin varjoon. Viime kausi alkoi komeasti voitolla kauden avauskisassa Itävallassa, mutta Hamiltonin haastaminen hiipui kauden edetessä. Tasaisen varmuuden löytäminen onkin yksi tärkeimmistä tavoitteista alkavaan kauteen. Jokaiseen gp-viikonloppuun pitää löytää paras mahdollinen lähtökohta pääkopan sisällä.

– Tällä kaudella paljon töitä ja keskittymistä tehdään mentaalipuolen eteen. Pyrin olemaan henkisesti parhaimmillani gp-kisoissa ja yritän löytää niistä joka ikiseen sen oikean lähestymistavan. Löytää yhä useammin sen flow-tilan.

Autosport kysyi, mitä moinen tarkalleen ottaen meinaa ja onko Bottas työskennellyt henkisen valmentajan kanssa. Vastauksen Bottas pitää kuitenkin mielellään vain itsellään.

– Pahoittelut siitä, että olen tylsä enkä jaa kovin auliisti tietoa, mutta tuo on sellainen asia, johon en mielelläni vastaisi. Se on yksityinen asia, enkä myöskään halua jakaa kaikki tekniikoita.

– Olen keskittynyt tuohon enemmän talven aikana, ja keskityn myös kauden aikana. Ja jos tarvitsen apua, silloin käytän ammattiapua. Ja jos en, silloin käytän peiliä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut