Kristiina Mäkelä venytti finaaliin, vaikka karsintaraja jäi sentin päähän: "Sunnuntaina on sitten se varsinainen kilpailu"

Kristiina Mäkelä hyppää sunnuntaina EM-hallien kolmiloikkafinaalissa. Heikki Saukkomaa

ESS

Senni Salminen hyppäsi lauantaina Puolassa yleisurheilun EM-kilpailujen naisten kolmiloikan karsinnassa peräti kolmanneksi ennätyksellään 14,22. Kristiina Mäkelä oli seitsemäs loikittuaan 14,09. Molemmat hyppäävät sunnuntaina EM-finaalissa.

Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä innostui Kristian Pullin perjantaisesta pituushypyn EM-pronssista niin, että unet jäivät vähiin.

– Olin vissiin niin innoissani Kristian Pullin mitalista, että olin ylhäällä vielä aamuneljältä, Mäkelä sanoi.

Mäkelä varmisti finaalipaikan ensimmäisellä yrityksellään, joka kantoi 14,09 eli sentin päähän karsintarajasta. Toinen hyppy meni rikki. Kolmatta hän ei käyttänyt.

– Ensimmäisessä hypyssä vauhtijuoksu oli vähän ujo. Toisen hypyn munasin lähtöaskelissa, Mäkelä kertoi.

– Tavoite oli mennä helposti finaaliin. Sunnuntaina on sitten se varsinainen kilpailu.

Tavoitteita Mäkelä ei finaaliin aseta.

– Tulosta tulee, jos oma tekeminen on hyvää, Mäkelä sanoi.

Kristian Pulli upealla hypyllä EM-pronssille – Suomelle ensimmäinen EM-hallimitali 21 vuoteen

Karsinnassa hienosti hypänneen Salmisen toinen hyppy löysi niille raiteille, joita hän on talven kilpailuissa hakenut. Oma ennätys koheni 18 senttiä ja halliennätys 28 senttiä.

Tulos 14,22 nosti Salmisen Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi ohi Natalia Kilpeläisen ja Heli Koivula-Krügerin.

– Ensimmäinen hyppy tuntui kehnolta ja se toinen oli aika samanlainen, Salminen kuitenkin totesi.

Salminen avasi kilpailun loikkimalla 13,92. Vaikka toisen hypyn yleistuntuma oli samantapainen kuin ensimmäisessä, niin erojakin oli.

– Juoksu kulki kovaa, mutta rennosti, ja siitä oli hyvä hypätä ja hallita hyppyä, Salminen tuumi asiaa tarkemmin mietittyään.

Matti Monosen valmentamalle Salmiselle Toruńin EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset aikuisten arvokilpailut. Finaalipaikka omalla ennätyksellä on väkevä avaus arvokilpailu-uralle, mutta Salminen ei jäänyt sitä miettimään.

– Hypyssä on vielä monta kohtaa, joita voi parantaa. Jos se onnistuu, finaalissa voi tapahtua mitä vaan. Ihanaa, ettei siellä tarvitse miettiä, koska kaikilla on kuusi hyppyä, Salminen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut