Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hiihtohaluja uhkunut Eder ampui maailmancupissa 20 parhaan joukkoon pitkään ja hartaasti

Mari Eder vertyi tänään maailmancup-kauden toiseksi parhaaseen suoritukseensa, kun hän ylsi 18:nneksi ampumahiihdon naisten pikakisassa Tshekin Nove Mestossa. Hän hävisi 7,5 kilometrin kilpailun voittaneelle Norjan Tiril Eckhoffille runsaat 58 sekuntia.

Toinen oli Ukrainan Julia Dzhima reilut yhdeksän sekuntia voittajasta. Kolmas oli Italian Lisa Vittozzi.

Paikan huomiseen 10 kilometrin takaa-ajoon varmistanut Eder ampui sprintissä makuulta yhden sakkokierroksen, kun sarjan neljäs laukaus karkasi ohi. Hän ampui pitkään ja hartaasti, sillä Eder viipyi makuupenkalla peräti 49 sekuntia.

– Tuloksen teko meni kyllä penkalla vietettyyn aikaan, kertoi STT:lle Eder, joka oli hiihtoajoissa Nove Mestossa 15:s.

Sprinttikisat ovat olleet Ederille matkoista mieluisimpia, sillä hänen maailmancup-kauden paras sijoituksensa on viime joulukuulta Itävallan Hochfilzenin pikakilpailun 15. tila. Toisaalta hän oli Pokljukan MM-pikakisassa vasta 56:s.

– Sprinttisijoituksissani on ollut laaja skaala, Eder naurahti.

Pystypaikalla moitteettomasti ampunut Eder lähtee takaa-ajoladulle reilut 29 sekuntia kymmenentenä olevan Saksan Denise Hermannin jälkeen.

Hiihto taas Eckhoffin valtti

Maailmancupin kokonaiskilpailua 68 pisteellä johtava Eckhoff ampui Nove Mestossa makuulta yhden sakon ja oli ampumapaikan jälkeisissä väliajoissa vasta 22:ntena. Norjalaisen hurja hiihtovauhti ja puhdas pystyammunta takasivat Eckhoffille hänen uransa 22. maailmancup-voiton.

Muista suomalaisista kaksi sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli sijalla 52 jäätyään kärjestä minuutin ja 53 sekuntia. Hän selviytyi Ederin seuraksi takaa-ajokisaan.

Kahdesti ohi laukonut Nastassia Kinnunen oli 65:s ja niin ikään kahden sakon Erika Jänkä 84:s. Heidän kilpailunsa Nove Mestossa päättyivät pikakilpailuun.

Kaatuminen pilasi Seppälän kisan

Viime vuonna MM-kisoissa epäonnistuneet suomalaiset laastaroivat haavojaan juuri Nove Mestossa, kun Eder ylsi sprintissä neljänneksi ja Tero Seppälä miesten pikakisassa seitsemänneksi.

Lauantaina ilman sakkoja ampunut Seppälä oli 10 kilometrin pikakilpailun 26:s. Sijoitus olisi ollut huomattavasti parempi, ellei hän olisi kaatunut kovavauhtisessa laskussa.

– Kyllä pitää olla huono tuuri, kerrankin kun ammunta menee noin hyvin. Tuommoinen jäätikkö siellä, kolahti aika kovasti ja kyynärpäätä ja toista jalkaakin kolhaisi, Seppälä manaili tiedotteessa.

– Tuntui ensin, etten pääse sieltä ylös. Sen jälkeen meni aivan lukkoon jalat ja hapoille.

Seppälä lähtee takaa-ajoon minuutin ja seitsemän sekuntia uransa ensimmäisen maailmancup-voiton ottaneen Ranskan Simon Desthieux'n jälkeen. Kärkikymmenikköön on matkaa puoli minuuttia.

Ilman sakkoja ampunut Tuomas Harjula oli 48:s ja selviytyi Seppälän tavoin takaa-ajoon.