Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Wilma Murto kuudes seiväshypyn EM-finaalissa, Salminen ja Mäkelä kumpikin kolmiloikan finaaliin

Wilma Murto sijoittui kuudenneksi seiväshypyn finaalikisassa yleisurheilun EM-hallikisoissa Puolan Torunissa. Murto ylitti 455 eli kauden parhaansa.

Murto selvitti kaksi ensimmäistä korkeuttaan eli 435 ja 445 ensimmäisellä, ja 455 ylittyi toisella. Sen jälkeen alkoi taktiikkapeli: 460:sta pudotus, siirto 465:een, josta pudotus, ja mitalimahdollisuuksia hakien vielä yksi yritys 470:een. Se ei onnistunut, ja Murto oli EM-kuutonen.

Senni Salminen sai loikat raiteilleen, Kristiina Mäkelä tekee Salmiselle finaaliseuraa

Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä varmistivat lauantaina, että sunnuntaisessa kolmiloikkafinaalissa on kaksi suomalaista. Salminen laittoi karsintakilpailussa tiskiin hurjan tuloksen, sillä ennätys 14,22 nosti hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi. Salminen ohitti tilastossa tutut takavuosien arvokisakävijät Natalia Kilpeläisen ja Heli Koivula-Krügerin.

Salminen on hakenut talven hallikisoissa pitkää hyppyä, ja Puolan Torunissa hän onnistui. Karsinnan toinen kierros paransi hänen ennätystään 18 senttiä ja halliennätystä 28 senttiä.

– Juoksu kulki kovaa, mutta rennosti, ja siitä oli hyvä hypätä ja hallita hyppyä, Salminen kuvasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Ex-seiväshyppääjä Matti Monosen valmentama Salminen kisaa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Hän löysi hypyistään vielä paljon parannettavaa.

– Jos se onnistuu, finaalissa voi tapahtua mitä vaan. Ihanaa, ettei siellä tarvitse miettiä, koska kaikilla on kuusi hyppyä, karsinnassa kolmanneksi yltänyt Salminen ennakoi.

Mäkelä loikki ensimmäisellään 14,09 ja oli karsinnan seitsemäs. Hän valitteli yöunien jääneen vähiin, koska Kristian Pullin perjantai-illan pituuspronssi innosti niin paljon.

Mäkelän toinen hyppy meni rikki, ja kolmannen hän jätti hyppäämättä finaalipaikan oltua varma.

– Ensimmäisessä hypyssä vauhtijuoksu oli vähän ujo. Toisen hypyn munasin lähtöaskelissa, Mäkelä kertoi.

– Tavoite oli mennä helposti finaaliin. Sunnuntaina on sitten se varsinainen kilpailu, hän sanoi.

Neziri selvisi helpolla

Naisten 60 metrin aitajuoksun alkuerissä Nooralotta Neziri jäi hieman lähdössä, vaikka ennakoi kaiken keskittymisen olevan startissa. Neziri aitoi kuitenkin erässään toiseksi ajalla 8,03.

– Tuntui, että ikuisuuden sai olla siinä valmiit-asennossa, mutta helppo juoksu. Ei ollut puristusta, vaikken mitenkään himmaillut. Mutta hyvä, että pääsee heittämällä jatkoon, Neziri kommentoi tiedotteessa.

Hän paransi tammi-helmikuussa Suomen ennätyksensä ensin 7,92:een ja sitten 7,91:een. Ennen EM-kisoja hän piti parin viikon kisatauon.

Arvokisojen ensikertalainen Anni Siirtola otti erässään vilppilähdön ja hylättiin.

Miesten 60 metrin aitajuoksun alkuerissä Elmo Lakka juoksi eränsä toiseksi maailmanmestari Andy Pozzin vanavedessä ajassa 7,70. Lakan kisat jatkuvat Nezirin tavoin sunnuntaina.

– Tunsin, että oli hyvä tuntuma kropassa. Pyrin juoksemaan rennosti. Sunnuntaina laitetaan sitten kunnon tykitys päälle, Lakka sanoi.

Seurakaveri Ilari Mannisen taival katkesi alkueriin. Hän oli vilppilähtöjen sävyttämän eränsä kuudes ajalla 7,90.

Sara Kuivisto karsiutui 800 metrin EM-finaalista

Sara Kuivisto juoksi 800 metrin välierässään kolmanneksi ja karsiutui finaalista. Kuivisto juoksi ajan 2.03,64. Häin jäi 0,35 sekunnin päähän erässä toiseksi sijoittuneesta ja finaalipaikan ottaneesta Britannian Ellie Bakerista.

Välieräjuoksu päätti Kuiviston hyvin sujuneen hallikauden, josta käteen jäivät 800 metrin ja 1 500 metrin SE:t 2.03,29 ja 4.11,92. EM-välierästä jäi kuitenkin hieman jossiteltavaa.

– Ehkä vähän rohkeammin olisi voinut juosta, Kuivisto arvioi tiedotteessa.

Pääosin viidentenä juossut Kuivisto kiristi viimeisellä 200 metrin kierroksella kolmanneksi. Puolimatkan aika oli 63,4, toinen puolikas meni 60,2 sekuntiin.

– Läksin juoksemaan sillä ajatuksella, että malta mielesi, älä lähde rynnimään. Se onnistui hyvin, mutta ehkä juoksin liikaa siinä ulkona, Kuivisto mietti.

– Voitin kuitenkin tällä kaudella 2.00-alkuisen ajan juosseen Nadia Powerin. Ei se huono juoksu minulta ollut. Hienoa, että pääsin juoksemaan näitä kunnon kilpailuja.

Kuivisto suuntaa seuraavaksi lumilajien pariin, ja toiveissa on kovia kisoja kesällekin.

– Nyt hiihdellään viikon verran, ja sitten jatketaan treeniä. Toivon mukaan kesällä pääsisi juoksemaan näitä hyviä kilpailuja, ettei tarvitsisi yksin juosta.