Nuoren Pelicans-vahdin debyytti ei pelastanut iltaa – Ilves antoi kyytiä

Juhamatti Aaltonen toi pelikaanit tasoihin avauserän lopussa. Sitten vieraat menivät menojaan. Katja Luoma

Mikael Hoikkala

Pelicans on hävinnyt jääkiekon Liiga-ottelussa Ilvekselle maalein 2-7. Pelicansin maalit tekivät Juhamatti Aaltonen ja Hannes Björninen.

1. erä

Ilves siirtyi johtoon ajassa 10.59 Samuli Vainionpään maalilla. Vieraat olivat aloittaneet pelin niin vahvasti, että johtoasema oli ansaittu, mutta maali syntyi onnen avittamana. Päätylaitaan lauottu kiekko pomppasi erikoisella kierteellä korkeuksiin, katosi ilmeisesti kaikkien pelaajien näkyvistä ja putosi sekunteja myöhemmin paraatipaikalle Pelicans-maalin eteen. Jasse Ikosen laukauksen Pelicans-vahti Tomi Karhunen torjui, mutta kiekko jäi pelattavaksi, ja Vainionpää kävi sutimassa sen sisään.

Pelicans pääsi peliin mukaan Ilveksen jäähyjen myötä. Maalintekijä Vainionpää joutui ensin boksiin, ja hetkeä myöhemmin Panu Miehon maila heilahti Antti Tyrväistä naamaan, mistä tuomittiin 2+2-minuuttinen. Pelicansin ylivoima ailahteli, mutta juuri samalla hetkellä kun Miehon jäähy päättyi, Juhamatti Aaltonen täräytti János Hárin syötöstä pelikaanit tasoihin ajassa 18.50.

Erän lopussa Jesse Ylöselle aukesi vielä paikka viedä kotijoukkue johtoon, mutta Ilves-vahti Lukas Dostál venyi ilmiömäisesti kiekon tielle.

Karhunen torjui erässä kahdeksan kertaa, Dostál kuusi.

2. erä

Jos ja kun lahtelaiskatsojat odottivat Pelicansilta erätauolla ryhdistäytymistä, he joutuivat pettymään. Ilves sai ensimmäisen ylivoimahyökkäyksensä jo erän ensimmäisellä minuutilla, ja samaa rataa jatkui vielä hyvän tovin.

Erän kolmas huippupaikka tuotti Ilvekselle tulosta, kun Topias Haapanen siirsi vieraat 2-1-johtoon ajassa 24.55. Pari minuuttia myöhemmin Aleksi Elorinne iski Ilveksen kolmannen.

Liigan ensimmäinen mainoskatko tuli Pelicansille armolliseen saumaan. Sen jälkeen lahtelaisryhmä sai viimein hieman juonesta kiinni ja pääsi pelaamaan ylivoimaakin, joka pyöri kohtalaisesti mutta tehottomasti.

Erän jälkimmäinen puolisko oli Pelicansilta illan toistaiseksi eheintä pelaamista, mutta kunnolliset maalipaikat jäivät vähiin. Hyvä vaihe sai tylyn lopun erän viimeisen minuutin täysnukahduksen myötä. Ensin Ilves-kippari Eemeli Suomi viimeisteli vastahyökkäyksestä, ja 22 sekuntia ennen eräsummeria Kalle Maalahti laukoi vielä suoraan aloitusvoitosta numeroiksi 1-5.

3. erä

Kolmanteen erään Pelicans vaihtoi maalinsuulleen Jasper Patrikaisen. Patrikainen, 19, pääsi pelaamaan Liiga-uransa ensimmäiset minuutit ja selvisi tulikasteestaan ryhdikkäästi.

Pelicansin 2-5-kavennus syntyi äkkiarvaamatta. Hannes Björninen sutaisi kiekon hyökkäyspään B-pisteen tuntumasta kiekon kohti maalia ja yllättyi itsekin, kun Ilves-molari Dostál imuroi sisään.

Pelicans lähti pelaamaan ajoissa uhkapeliä saadakseen Ilveksen etumatkaa kurottua. Patrikainen vedettiin pois maalinsa suulta jo kahdeksan minuuttia ennen loppua. Yritys kuudella viittä vastaan ei tuottanut tulosta, vaan Ilves-kapteeni Suomi viimeisteli tyhjiin ajassa 53.20. Reilu minuutti myöhemmin Ilveksen puolustajalupaus Lassi Thomson läväytti hienolla ylänurkkavedolla loppulukemiksi 2-7.

Pelicans kohtaa viikon myöhemmissä otteluissa perjantaina Helsingissä HIFK:n ja lauantaina Lahdessa KalPan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 2. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 3. Työttömien työntekijöiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 4. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 5. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 6. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät"
 7. Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
 8. Hirvi säntäili Lahden keskustan tuntumassa
 9. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Asikkalan Vääksyyn
 10. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 11. Lahden Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 12. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 13. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 14. Koronakriisi on koetellut erityisesti nuorten naisten toimeentuloa – Yhä useampi suomalainen tarvitsee nyt ja kesällä Kelan tukea elämiseen
 15. Tietojen panttaamista, EU-asioiden viivyttelyä ja ajanpeluuta – perustuslakivaliokunnan selvitettäväksi tulee kirjava lista eduskunnan tiedonsaantivaikeuksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.