Peliitat hallitsi, mutta Hokki teki maalit - tehottomuus maalin edessä oli joukkueen ongelma

Sakke Hämäläisen ketju esitti Kajaanissa hyviä otteita. Tuomo Seppänen

Tuomo Seppänen

Peliittojen avausvoiton metsästys jatkui tuloksetta Kajaanissa. Hokki aiheutti heinolalaisjoukkueelle tappioputken venymisen kolmeen. Hokkin voiton avaimena toimi maalin edessä liekehtinyt maalivahti TeemuSeppänen. Numerot yksipuolisen pelin jälkeen isännille 5-1(1-0,1-0,3-1)

Peliitat pelasi hyvän vieraspelin Kajaanissa, mutta hyväkään peli ei voittoon asti kanna, jos ei maaleja saada aikaiseksi. Kajaanin Hokki oli illan pelissä tehokkaampi maalin edessä ja kun maalivahti Seppänen hoiti postinsa enemmän kuin kunnialla, niin pisteet jäivät Kajaaniin.

Peliitat oli avauserässä vaisu, mutta hallitsi peliä jälkimmäiset erät näytöstyyliin. Paikkoja joukkueella oli viedä vierasvoitto, mutta maalivahti Seppänen torjui 47 kertaa. Peliittojen maalia vahtinut SamiSuni torjui vain 16 kertaa. Peliittojen ainoa iski PetteriHaveri.

Peliittojen valmentaja VesaPetäjä näki omiensa otteet hyvinä.

- Meillä jäi tuloksen teko vajaaksi. Lauottiin tuplasti enemmän kuin kaveri, joka oli tehokkaampi maalipaikoilla ja heillä oli hyvä maalivahti. Me pelattiin hyvää ja raikasta lätkää, mutta maalit ratkaisee.

Peliittojen peli ei auennut Kajaanissa kuin vasta takaiskumaalin jälkeen. Joukkue oli altavastaajana avauserän ensimmäiset kolme neljännestä ja Hokkin avausmaali oli vain ajan kysymys. Peliitat tappoi illan ensimmäisen jäähynsä, mutta Hokki iski heti sen jälkeen. Isäntien johtomaali sytytti Peliitat ja loppuerä mentiin vierailijan tahtiin, joskin EemeliJeskasen jäähy vei terän rypistyksestä.

Pelin toinen erä oli selkeästi Peliittojen, mutta maltti ja laukausten osumatarkkuus puuttui. Vierailija loi painetta isäntien päätyyn, mutta todellisia tekopaikkoja oli harvakseltaan ja nekin nollasi maalivahti Seppänen. Maltin puutteesta taas kertoo se, että liian monta hyökkäystä tyssäsi paitsioon. Hokkin muutamista harvoista harppuunahyökkäyksistä yksi tuotti tulosta ja Peliitoille jäi päätöserään kirittävää.

Petteri Haveri kavensi päätöserän alussa ajassa 45:20. Peliittojen ensimmäisen alusti MatiasMustonen ja PaavoTyni. Päätöseräkin pelattiin Peliittojen luodessa suuntaviivat, mutta Seppänen loisti Hokkin maalilla. Hokki käytti jälleen yhden hyökkäyksistään maalintekoon erän jälkimmäisellä puoliuskolla. Kajaanilaisjoukkue antoi vierailijalle paikan kaventaa ottamalla jäähyn erän lopulla ajassa 56:21. Peliitat veti aikalisän jälkeen Sunin aitioon ja haki kavennusta kahden pelaajan ylivoimalla. Hokki kaunisteli lopulta lukemia uittamalla kiekon kahdesti Peliittojen tyhjään maaliin.

Peliittojen kauden ensimmäinen pohjoisen kierros jatkuu lauantaina pelillä RoKia vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Okeroisten liittymän viereen voi syntyä yli 200 työpaikkaa, tontti myös uudelle huoltamolle
 2. Trion K-Supermarketin loppuminen yllätti asiakkaat ja Lahden elinkeinojohdon – "Ensimmäinen ajatus oli, että miksi?"
 3. VR aikoo sulkea Lahden rautatieaseman palvelupisteen
 4. Heinolan uudet näköalaportaat johtavat rannasta ylös Harjulle
 5. Hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous: puheenjohtajaa ei taaskaan saatu valittua, turvavälit unohtuivat
 6. Verkkokysely: Matkustatko tänä kesänä ja jos matkustat, niin minne? Vastaa kyselyyn
 7. Miestä epäillään kahden poliisin murhan yrityksestä – Espoon Mäkkylässä oli sijoitettu räjähteitä asunnon ovelle
 8. Orimattilan johto laati päät yhdessä säästölistaa, mutta päätöksiä saadaan vasta kesäkuun alkupuolella
 9. Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee Kiteen johtoon
 10. Terassilupaa on hakenut vasta parisenkymmentä ravintolaa Lahdessa - kaupunginjohtaja Timosen mukaan Lahti kuuntelee herkällä korvalla mahdollisia lisätilatoiveita terasseista
 11. Kysymys & vastaus: Noutoruokapakkaukset näkyvät katukuvassa – onko roskaaminen lisääntynyt Lahdessa?
 12. Suomi-sarja uudistuu – Giantsilla seitsemän pelaajasopimusta
 13. 25.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeen viimeisin varmistettu tartunta viiden päivän takaa
 14. Onko myönteinen ajattelu hyvän ja menestyksekkään elämän tae? Asiantuntijoilla erilaisia näkemyksiä: "Tämä on itsepetosta", "positiiviset tunteet laajentavat ajatteluamme"
 15. Miljoonien lisätalousarvio valtuustoon Hollolassa, joukkoliikenteestä 500 000 euron lisälasku

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.