Kermisen ja Sammelvuon seurojen finaali takaa suomalaisvoittajan lentopallon CEV-cupissa

Tuomas Sammelvuosta saattaa tulla kautta aikain ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka voittaa Eurocupin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Libero Lauri Kerminen tai valmentaja Tuomas Sammelvuo juhlii maaliskuun loppupuolella lentopallon miesten CEV-cupin mestaruutta. Kermisen seura Dinamo Moskova ja Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kohtaavat cupin loppuotteluissa 16. maaliskuuta Moskovassa ja 23. maaliskuuta Pietarissa.

CEV-cup on eurooppalaislentopalloilun toiseksi arvokkain cup-kilpailu, jonka voiton ratkovat nyt venäläisjoukkueet. Dinamo Moskova kukisti välierissä ranskalaisjoukkue Montpellier'n, ja Sammelvuo luotsasi Zenitin välierissä paremmuuteen hollantilaisesta Maaseikista. Hollantilaisseuraa valmentaa Suomen miesten päävalmentaja Joel Banks.

Yksikään suomalaisvalmentaja ei ole tähän mennessä voittanut lentopallon Eurocupia. Pelaajana Sammelvuo voitti Mestarien liigan Ranskan Toursissa vuonna 2005 ja CEV-cupin Italian Cuneossa vuonna 2002.

Tässä ovat tähänastiset suomalaiset lentopallon Eurocupien mestarit:

- Riikka Lehtonen, 2002, Mestarien liiga, seura Cannes, Ranska

– Tuomas Sammelvuo, 2002, CEV-cup, Cuneo, Italia

– Riikka Lehtonen, 2003, Mestarien liiga, Cannes, Ranska

– Tuomas Sammelvuo, 2005, Mestarien liiga, Tours, Ranska

– Riikka Lehtonen, 2008, Challenge-cup, Vakifbank, Turkki

- Laura Pihlajamäki, 2016, Challenge-cup, CSM Bukarest, Romania

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut