LHS:n mäkihypyn ja yhdistetyn juniorileirillä yli 40 osanottajaa

Lahden Hiihtoseura isännöi viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn juniorien alueleiriä sekä kesäkisoja. Samalla päätettiin viiden osakilpailun Leevi Mutru Cup. Syksyistä ja lumisateistakin säätä säikkymättä leirille osallistui yli 40 nuorta urheilijan alkua 12 eri seurasta.

Alueleirin ohjelmassa oli neljä mäkiharjoitusta Karpalossa sekä HS70-mäessä sekä oheisharjoitus Mustankallion tunnelin telinevoimistelusalissa. Lisäksi kilpailtiin leirikisa mäkihypyssä ja yhdistetyssä nuorimpien osallistujien ollessa 4-vuotiaita.

Tuttuun tapaan kisan aikaan paikalla oli myös Leevi Mutru, joka maajoukkueleirin sallimissa aikatauluissa poikkesi Karpalossa kertomassa kuulumiset nuorille yhdistetyn harrastajille.

Pienten K6-mäen kisaa hallitsi Lahden Hiihtoseuran Aleksi Lappi, joka voitti sekä mäkihypyn että yhdistetyn kilpailun. K15-mäessä mäkikisan voittoon hyppäsi Jyväskylän Hiihtoseuran Pyry Kykkänen. Yhdistetyssä voittoon juoksi mäen jälkeen neljäntenä ollut LHS:n Urho Kanervala.

K25-mäen tyttöjen voittajaksi hyppäsi Alahärmän Kisan Saimi Luoma, mutta yhdistetyn valtikka meni LHS:n Aino Kanervalalle, joka juoksi maaliin 1,5 kilometrin lenkiltä ensimmäisenä 36 sekuntia ennen Luomaa. K25-mäen poikien sarjaa hallitsi mäkihypyssä LHS:n Henrik Reimari, joka taipui juoksuosuudella Misa Vilmingolle. Ennen Reimaria maaliin ehti myös Viron Karel Pastarus.

K38-mäen kilpailuissa voittoon hyppäsivät LHS:n Emilia Vidgren ja Elmo Kähkönen. Vidgren piti johtoasemansa myös yhdistetyn juoksuosuuden jälkeen, mutta Kähkönen taipui kovakuntoiselle seurakaverille Jere Kukkoselle, joka voitti lopulta 24 sekunnin turvin.

– Alueleirille osallistui ilahduttava määrä junioreita, joista moni oli ensikertalaisia leiri- ja kilpailutoiminnassa. Leirin aikana kehitys oli hurjaa ja moni siirtyikin viikonloppuna uuteen isompaan mäkeen ja teki omia pituusennätyksiä. Mäkitoiminta on ehdottomasti piristynyt, olen siitä erittäin iloinen, sanoi Lahden Hiihtoseuran juniorivalmennuksen vastaava Olli Muotka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 5. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 6. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 7. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 8. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 9. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 10. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 11. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 12. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 13. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 14. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 15. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.