Pelicansin tuore tshekkivärväys pelannee jo tänään, mutta millainen mies on kyseessä? Näin luonnehtii seuran urheilupomo

Pelicans isännöi jo toistamiseen JYPiä tällä viikolla. Turkoosipaidat ovat pääsemässä otteluun parhaalla miehistöllään.

Pelicansin tuore tshekkihankinta Filip Chlapik on pelannut Ottawa Senatorsin paidassa 57 NHL-ottelua. Richard A. Whittaker / Icon Sportswire
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Pelicansin tuore tshekkivärväys Filip Chlapik debytoinee turkoosipaidassa jo tänään, kun JYP saapuu toista kertaa tällä viikolla lahtelaisryhmän vieraaksi. Pelicansin toimistolta kerrottiin torstaina, että Chlapik on "lähtökohtaisesti" mukana perjantain pelaavassa miehistössä.

Meni erittäin tiukalle, että Chlapik ylipäätään saatiin Lahteen. Huhut ja epäviralliset tiedot siirrosta lähtivät liikkeelle jo viikonloppuna, mutta siirron varmistumista piti odottaa kalkkiviivoille. Syy tähän kerrottiin hankinnan julkistamisen yhteydessä tiistaina: siirron paperityöt saatiin valmiiksi maanantai-iltana kello 23.45 eli varttitunti ennen Liigan siirtotakarajaa.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi torstaina ESS:n Hockey Time -podcastin haastattelussa, että tulppa oli Pohjois-Amerikan päässä. Chlapik on viimeksi edustanut NHL-organisaatio Ottawa Senatorsia.

– Puhelimet kävivät kuumina vielä puolenyön tietämillä, Laukkanen paljasti.

– Sieltä ei vissiin saatu oikeita henkilöitä kiinni ajallaan. Sitten se vain venyi, venyi ja venyi. Kyllä siinä hikikarpalot rupesivat nousemaan, että miten tässä käy. Onneksi kävi hyvin ja saimme paperit kuntoon.

Laukkanen edusti pelaajaurallaan Senatorsia yli neljän NHL-kauden ajan. Hänellä on edelleen yhteydet kunnossa seuraan, mutta Chlapikin värväyksessä vanhat kontaktit eivät ratkaisseet. Pelicans etsi vahvistusta sentteriosastolleen ja löysi haluamansa. Chlapikilla, 23, on vyöllään 57 NHL-ottelua ja 148 AHL-ottelua.

Hulppea tehoilta osoitti, että Hannes Björninen ei ollut laiskotellut karanteeniviikoillaan – "Kotiin tuotiin kuntopyörä ja painoja"

– Aika haastava oli tänäkin vuonna löytää keskelle sopivaa pelaajaa, Laukkanen taustoitti.

– Hän on puolustussuuntaan hyvä, hyökkäyssuuntaan hyvä. Hänellä on kokemusta juniorimaajoukkueesta ja pelannut monta vuotta Pohjois-Amerikassa. Saamme tasavarman hyvän lisän meidän sentteriosastolle.

Pelicansin miehistötilanne on muutenkin hyvä. Seura tiedotti kotisivuillaan torstaina, että sairastupa on tyhjentynyt kokonaan.

Janne Laukkasen mukaan Pelicans saa Filip Chlapikista vahvan kahden suunnan sentterin. Juha Peurala

Rahat hankintaan tulivat käytännössä kokonaan niin sanotusti budjetin ulkopuolelta. Toisin sanoen yhteistyökumppanit laittoivat kättä taskuun.

– Ei meillä sellaisia pelivaroja olisi ilman yhteistyökumppaneita ja hyvin työnsä tehnyttä myynti- ja markkinointiosaston. [Raha] tuli melkein kaikki sieltä. Heille pitää nostaa hattua, Laukkanen kiitteli.

Epävarmasta pandemiatilanteesta huolimatta Pelicans on pystynyt rakentamaan jo ensi kauden joukkuettaankin. Julkisesti tiedossa on nykyryhmästä vain seitsemän jatkosopimusta ja kaksi ensi kauden optiota, mutta todellinen tilanne on tätä parempi.

– Runko rupeaa olemaan kasassa. Se tarkoittaa, että sopimuksia on vähintään noin viisitoista, Laukkanen valotti.

Pelicans–JYP, Liigaa Isku Areenassa perjantaina kello 18.30 ilman yleisöä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut