Pajulahden ensimmäiseen Para Finland Openiin täydet 180 pelaajaa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä parapöytätenniksen kansainvälinen Para Finland Open alkaa perjantaina Lahdessa Nastolan Pajulahdessa. Turnaus on samalla keväällä edesmenneen pöytätennissuuruuden Matti Launosen muistoturnaus.

Kolmipäiväinen turnaus kokoaa Liikuntakeskus Pajulahteen 180 pelaajaa ympäri maailmaa. Se on turnauksen maksimipelaajamäärä. Tokion paralympialaiset odottavat vuoden päässä ja Pajulahdesta saa arvokkaita pisteitä rankingiin.

– Pelaajia tulee 32 maasta. Siellä on muun muassa Filippiinit, Jordania, Japani, Taiwan ja USA. Osa pelaajista jää Eurooppaan kiertämään kisoja, mutta Aasiasta tänne lentää kätevästi vain tätä turnaustakin varten, kertoo kilpailujohtaja Eve Autio tiedotteessa.

Suomesta mukana on yhdeksän pelaajaa. Heistä kokenut Esa Miettinen on ollut 2010-luvun ainoa suomalainen paralympiapelaaja pöytätenniksessä ja hän tavoittelee tosissaan paikkaa myös Tokioon. Vastikään 15 vuotta täyttänyt Aaro Mäkelä on puolestaan suomalaisen parapöytätenniksen nuori lupaus.

Pajulahden ParaFinland Openista suunnitellaan jokavuotista tapahtumaa. Ensimmäisenä vuonna turnaus pelataan Pajulahden päätalon palloilusalissa, jonne mahtuu 12 pelipöytää. Pelitilan koko rajoittaa osallistuvien kilpailijoiden määrän 180:een. Jos turnausta halutaan jatkossa laajentaa, täytyisi turnaus siirtää Pajulahti-halliin. Sloveniassa pelattiin aiemmin tänä vuonna lähes 500 pelaajan turnaus.

Para Finland Openissa pelataan kaksinpelit ja joukkuekilpailut kaikissa luokissa (1–11). Ainoastaan luokat 1 ja 2 on yhdistetty. Pajulahdessa on mukana muihin kansainvälisiin kisoihin verrattuna poikkeuksellisen paljon pyörätuolipelaajia (77) ja naispelaajia (62).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.