Kuntopyöräilijä Björninen palautti ryhdin Pelicansiin – "Kapteeni on palannut"

Hannes Björninen vietti ottelussa neljän (1+3) tehopisteen iltaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Pelicans juhli tiistaina jääkiekkoliigassa toista kolmen pisteen voittoaan kymmeneen viime otteluunsa, kun maajoukkueturnauksen jälkeisestä kahden viikon koronakaranteenista vapautuneet Hannes Björninen ja Patrik Bartosak palasivat lahtelaisriveihin.

Pelicans palautti pientä piristymistä osoittaneen JYPin tylysti takaisin pohjalle voitollaan.

Björninen vietti neljän (1+3) tehopisteen iltaa, kuten lokakuussa Jyväskylässäkin lahtelaisten voittaessa silloinkin JYPin 7–1. Björninen on SM-liigan paras aloittaja. Jyväskyläläisiä vastaan hän otti 20 aloitusta ja kahmi kiekot 75-prosenttisesti joukkueelleen. Bartosakia ei voiton varmistamiseen tarvittu. Umpisurkea JYP työllisti tsekkivahtia vain 17 torjunnan verran.

– Voi sanoa, että kapteeni on palannut, kun kuorrutuksena on 1+3 pistettä. ”Hanu” tuo meille joka tapauksessa paljon jo irtokiekkojen voittamisellaan, hehkutti Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

– Siinä vaiheessa vähän huolestutti, kun alkoi kuulua, että (maa)joukkueessa on muutamia koronatartuntoja. Ensimmäisen viikon mietin, että se voisi olla itselläkin, kommentoi lähinnä neljän seinän sisällä kotona harjoitellut Björninen, 25.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut