Jalkapallojätti Barcelonan entinen puheenjohtaja pääsi pois poliisin pahnoilta

"BarcaGate" liittyy syytöksiin siitä, että seura pimitti maksuja yritykselle, joka oli palkattu kohentamaan silloisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun imagoa sosiaalisessa mediassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallojätti Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu pääsi tiistaina väliaikaiseen vapauteen.

Poliisi ratsasi Barcelonan toimiston maanantaiaamuna. Seuran nykyjohdosta pidätettiin toimitusjohtaja Oscar Grau ja lakiasiainjohtaja Roma Gomez Ponti. Myös Bartomeun neuvonantajana toiminut Jaume Masferrer päätyi poliisin hoteisiin.

"BarcaGate" liittyy syytöksiin siitä, että seura pimitti maksuja yritykselle, joka oli palkattu kohentamaan silloisen puheenjohtajan Bartomeun imagoa sosiaalisessa mediassa. Maksusummien on myös väitetty olleen ylimitoitettuja.

Grau sekä Ponti pääsivät vapaaksi maanantai-iltana ja Bartomeu sekä Masferrer tiistaina.

Bartomeu ja Masferrer käyttivät oikeuttaan olla antamatta lausuntoa, kun he olivat tuomarin kuultavana. Lokakuussa puheenjohtajuuden jättäneelle Bartomeulle on määrä valita seuraaja tulevana sunnuntaina.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut